vrijdag 4 mei 2012

Suvarnaphum

Mijn nichtje verblijft deze week voor het eerst alleen thuis. Mijn zuster en zwager zijn met mijn neefje een week naar Frankrijk vertrokken en mijn nichtje had besloten niet mee te willen gaan. Gezien de foto's die op facebook voorbij kwamen had ze geen slecht leven maar vanmiddag zond ik haar een berichtje of ze zin had om vanavond uit eten te gaan. Nu hoef je dat geen twee keer te vragen en om half zeven stond ik dan in Amstelveen voor de deur.

Zij is fan van Kokusai een sushi restaurant in Amstelveen en daar wou ik haar ook mee naar toe nemen. Toen zij vroeg of ik gereserveerd had en mijn ontkennend antwoord daarop kreeg was het antwoord "Laat maar zitten, Kokusai zit altijd vol moest er een andere optie komen. Ik besloot dan ook naar mijn thuishaven te rijden en vroeg aan haar of het Italiaans, Thais of sushi moest worden. Grote twijfel want alle drie waren favoriet van de dame. Ik besloot dus naar een vertrouwd adres te gaan en wel Suvarnaphum.

Het was er, gelukkig voor Mem, weer ouderwets druk en eigenlijk was er geen tafeltje meer voor ons. Door wat met gereserveerde plekken te schuiven kregen wij alsnog twee plaatsen en konden ons aan de maaltijd zetten. Uiteraard de gemixte Thaise hapjes vooraf en voor mij rund in Thaise basilicum en pepers en voor mijn nichtje noodles met garnalen en kip. Zij kreeg stokjes bij haar gerecht en bleek daar probleemloos overweg mee te kunnen, respect! Suvarnaphum heeft er wederom een fan bij want  net zoals iedereen die ik hier mee naar toe neem kon ook mijn nichtje de maaltijd zeer appreciëren. Na had ik uiteraard espresso maar zij nam noch een nagerecht van ijs, meloen en kleefrijst. Na nog een koffie van het huis was het tijd om mijn nichtje weer thuis af te zetten na een geslaagde avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten