dinsdag 2 december 2014

The golden bull

De drie koeien
Vrijdag was het weer tijd voor een avondje diner en film met borrel om te starten. Die borrel werd uiteraard in de Jopenkerk genomen en bestond uit een portie bitterballen, een Adriaan en een bockbier. Daarna was het een kort stukje lopen naar de Zijlstraat waar The golden bull gevestigd was.  We kregen een tafeltje en de bediening begon ons te vertellen over het steakhouse. Men bleek vier verschillende koeien te serveren, de Schotse, De Japanse, de Argentijnse en de Nieuw Zeelandse koe. We besloten beide voor de combinatie schotel van drie maal een ons koe te gaan. Schot, Argentijn en Japanner. Daarbij allebei een salade en voor mij gegrilde groenten en voor mijn ex-collega frietjes. (Beter dan de Argentijn waar elke side dish betaald moet worden). Een fles water erbij en een glas rode wijn, bij rood vlees hoort uiteraard rode wijn.

Bij de wijn introduceerde onze ober een apparaat dat ervoor zorgde dat je rode wijn niet hoefde te ante chambreren en legde uit hoe het werkte. We kregen te proeven met en zonder de magic decanter en het werkte inderdaad zoals beloofd. Mijn tafelgenoot schafte er dan ook ter plekke een aan voor de somma van €49, ik paste echter. Vlotjes arriveerden onze koeien en het vlees was werkelijk uitstekend te noemen. De Japanner was zacht als beloofd maar wij vonden allebei de Schot, die een aantal weken was gedroogd in een droogkast en dus een sterkere smaak had lekkerder. Ik at netjes alles op maar kreeg nog een halve Japanse koe cadeau want mijn tafelgenoot haakte af na twee en een halve koe (de frietjes tegen de groenten gok ik). Na de maaltijd namen wij beide nog koffie (espresso voor mij) en kregen van het huis nog een glas limoncello cadeau. Het was niet goedkoop maar ik heb werkelijk prima gegeten, value for money zoals dat zo mooi heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten