zaterdag 2 augustus 2014

Ron gastrobar

De rode poon
Vrijdag ging ik samen met Dennis lunchen en wel bij Ron gastrobar het nieuwe restaurant van Ron Blaauw dat binnen een jaar een Michelin ster kreeg. Het concept is simpel, alle gerechtjes kosten €15, uiteraard zijn er supplementen die het duurder maken, en je bestelt net zo veel als je wilt. Nu hadden wij een Groupon aanbieding, twee hoofd- en een nagerecht voor samen €50 dus dat was zeker niet duur te noemen.

Het was schitterend weer en dus kregen we een mooie plek op het terras waar we begonnen met bubbels (cava en san pellegrtno) en daar heerlijk brood met notenboter en kaantjes bijkregen plus een weckfles met Amsterdamse uien. Na het bestuderen van de kaart besloot ik tot de sashimi van makreel met sesam, gember en yuzu en de de rode poon met basilicum, rouille en bouillabaisse.
De makreel

Als eerste arriveerde de makreel en ik nam daar een glas sancerre bij die ook bij het volgende gerecht paste. Het gerecht was werkelijk top net zoals de gebakken langoustine die Dennis als eerst gerecht had genomen. De tweede ronde kwam mijn poon die werkelijk verrukkelijk was en ook Dennis had niets dan lof voor zijn Wagyuburger. Weer twee topgerechten. Het dessert was uiteraard geen enkel probleem want men serveerde kazen van l'amuse, naar keuze twee of vier stukjes. Wij gingen voor het kwartet en dat werd een roodfschimmel, een witschimmel, een blauwschimmel, een harde kaas. Daarbij een mooie tomaten compote en heerlijk brood en het was genieten geblazen. Zo'n twee uur later namen we afscheid na het betalen van de rekening. Normaal wast dit €111 geweest maar door het inzetten van onze Groupon waren we klaar voor €71, wat mij betreft een koopje voor de geleverde kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten