zondag 21 oktober 2012

Bridge beker

Na het stukje over bridge in de serie school herinneringen kon uiteraard een stukje over de enige beker die ik ooit gewonnen heb niet uitblijven. Nu had ik wel een tweetal medailles uit mijn jeugd op mijn naam staan (de avond vierdaagse met een aantal speldjes er op en een met schaken gewonnen medaille) maar dat was dan ook werkelijk alles.

Na het verlaten van de middelbare school bleef ik bridgen. Tot dan toe zat ik op een schaakvereniging (Tal) die in de kerk de opgang speelde. In deze zelfde kerk speelde ook een bridgevereniging met de originele naam bridgevereniging Osdorp. Ik besloot om samen met een van de andere spelers uit ons schoolteam daar een keer langs te gaan om te kijken of wij het wat vonden, spelen op een bridgeclub. We bleken het erg leuk te vinden en werden lid van de club (dat betekende tevens het einde van mijn schaak carrière). Na een paar jaar leuk meegedraaid te hebben verhuisde mijn partner en was Amsterdam te ver weg geworden, Het was echter niet het einde van mijn bridge carrière, want een andere speler uit ons school groepje nam zijn plaats in en samen speelden wij verder op de club. Dat resulteerde tenslotte in het winnen van het clubkampioenschap in het seizoen 82-83 en het krijgen van deze mooie beker.Ons laatste hoogtepunt was het meedoen aan de selectie wedstrijden voor het Nederlands junioren team. Na dag 1 stonden wij bovenaan maar de tweede dag lieten we het lopen en werden in totaal derde zodat wij geen deel van de selectie van het junioren team uitmaakten. Kort daarna hielden we zelfs helemaal op met bridgen.

De beker heeft inmiddels zijn beste tijd gehad, hij was niet gemaakt om de jaren te doorstaan De inscriptie op de voet heeft al helemaal losgelaten en het plakkaat op de kop hang ook op zijn laatste stukje lijm. Kortom ook dit aandenken zal de weg van alle afval gaan en mijn inboedel gaan verlaten.

1 opmerking: