zaterdag 11 februari 2012

Gandhi

Prawn soep
Vrijdag avond gingen de boys uit eten voor hun tweede Groupon etentje na enkele maanden eerder Puri Indonesia bezocht te hebben. Plaats van handelen was deze keer restaurant Gandhi in Haarlem. We vertrokken strak om zeven uur en de rit naar Haarlem verliep probleemloos, parkeren gebeurde in de, om de hoek liggende parkeergarage en na enkele meters lopen bereikten we Gandhi.

Het restaurant was klein en zat propvol, en onze tafel bleek nog niet beschikbaar te zijn. Na enige tijd wachten kwam er dan toch een tafeltje vrij en konden we gaan zitten. De bediening had het echter erg druk en het duurde erg lang voor we de kaart kregen. Drankjes werden niet opgenomen en wederom konden we lang wachtten voor iemand kwam voor de bestelling van zowel eten als drinken. Ondanks het 25 jarig bestaan van de zaak ging de conversatie moeizaam om het zacht uit te drukken maar we kwamen er uit. Voor onze Groupon hadden we recht op een drie gangen menu en bij bestellen was mogelijk maar moest uiteraard betaald worden.
Mint tika

We gingen voor een vier gangen menu met diverse bijgerechten zoals o.a. nan brood, spinazie met kaas, ui salade en nog het e.e.a. Daar werden echte Indische dranken bij besteld als lassi, Cobra bier en cola light. Daarna kwam het terugkerende thema van de avond weer terug. Het duurde lang voor het (overigens uitstekende eten) op tafel kwam. Iedereen  genoot van zijn soep en na wederom lang wachten ging om half tien het tweede voorgerecht naar binnen. Daarna werd de tafel vol gestapeld voor de hoofd en bijgerechten en er bleef heel erg weinig over om terug naar de keuken te sturen. De bierdrinkers waren ondertussen trouwens overgestapt op het tweede Indische bier de kingfisher. Aangezien het inmiddels een stuk rustiger was hoefden we niet al te lang op het dessert te wachten, waarna nog een rondje koffie met likeur en cognac volgde. Half twaalf verlieten wij tenslotte Gandhi met een rekening van zo'n  €140 op zak. Die Groupon deals zijn best wel aangenaam te doen en dit zal zeker niet ons laatste Groupon etentje zijn (vooral niet daar we nog een bon hebben liggen voor restaurant Jottum).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten