dinsdag 28 februari 2012

Elkaar

Heilbot met krab
Het was (al)weer tijd voor een avondje culinair genieten en deze keer wederom met behulp van een Groupon aanbieding. Een goede vriendin van mij was al enige tijd in bezit van een coupon voor restaurant Elkaar waar we van het 5 gangen diner van de chef konden genieten voor een aangename prijs. Elkaar ligt tussen Artis en het tropen museum in en we spraken dus om zeven uur af bij het restaurant. Ik was ruim op tijd, zij netjes op tijd en om zeven uur waren wij dan ook klaar voor al het moois dat ging komen.

De start was een glaasje bubbels en een enkele amuse's, pastinaak soep en sashimi van tonijn. Een uitstekende start van wat een mooie avond beloofde te worden. Wij namen beiden uiteraard een wijnarrangement maar wel de BOB versie, ik omdat ik moest rijden en zij omdat ze 1 glas bubbels en 5 halve wijntjes wel zat vond. Dit was meteen mijn enige klacht van de avond want de wijnen waren erg goed (wit won de Riesling waarbij ik nog de tip kreeg waar ik deze kon kopen, en rood de Rioja) en ik had liever volle glazen gehad dan halve, maar ja dan moet je niet met de auto komen.

Runderbavetta
Het eten was ook van hoge kwaliteit. Elkaar is geen sterren restaurant maar koppelt heerlijk eten aan goede wijnen en heeft een erg vriendelijke en attente bediening. Gang een was heilbot met krab, zwarte olijven en citroen mayonaise. Begeleid door de Riesling was dit de winnaar van de visgerechten. De kabeljauw met Iberico ham was ook niet mis en de begeleidende Soave was ook een toppertje maar ze redden het niet tegen de opening. Vervolgens een bouillon van gevogelte met een ravioli van gekonfijte eend begeleid door een Little J als volgende gang. Daarna kwam toch wel het pièce de résistance een erg mooie runder bavatta met een bearnaisesaus, een wijnsaus pomme dauphine, witlof en anijs paddenstoelen begeleid door de al eerder genoemde rioja. Dit was de mooiste gang van het diner en voor de zoveelste maal lieten de leeg geschraapte borden zien dat het ons heel erg gesmaakt had. De vanille parfait met bladerdeeg, peer en karamel was een mooie afsluiting van het copieuze diner en uiteraard werd deze begeleid door een dessertwijn, uit de Loire om precies te zijn. Na de koffie met friandises was het dan ook tijd om afscheid te nemen van Elkaar, een mooie ervaring die ik iedereen kan aanraden.

1 opmerking:

  1. Grappig, de vorige recensie die ik over Elkaar las, was erg magertjes, dit geeft wel een ander beeld.

    BeantwoordenVerwijderen