dinsdag 20 juli 2010

Eten en drinken in Stockholm


Uiteraard moest er ook gegeten en gedronken worden en daartoe werden diverse gelegenheden bezocht. We begonnen met de lunch bij Pickwick´s, een van de zeer vele Ierse gelegenheden die Stockholm rijk is. Er werd hier het, inmiddels beroemde, soepje genuttigd maar deze keer nam ik geen salade maar ging voor een plaatselijke specialiteit. Een warm haring met aardappel en ui gerecht, met daarbij twee sneetjes knäckebröd met een werkelijk uitstekende kaas erop. Het gerecht was niet slecht maar zeker niet voor herhaling vatbaar, ik had echter wederom een stuk lokale cuisine verorberd.

Onze volgende culinaire stop was bij Wayne´s coffee, de lokale Starbucks. Stukken sneller dan Double coffee in de Baltische staten en wij genoten van een verse jus d´orange (de eerste deze vakantie) en een latte macchiato. Wij beleven in de natte horeca want de stop daarop kwam door een uithangbord dat ik zag met daarop glenfiddich en warehouse. Het bleek een van de famous whiskybars of the world te zijn (net zoals mijn proeflokaal L&B in Amsterdam) en daarnaast hadden ze nog allerlei tapbier van diverse kleine Zweedse brouwerijen. We probeerden beide een biertje van een andere brouwerij en waren daar beide zeer over te spreken. Kortom een prima stop.

De laatste (nu ja voorlaatste, de hotel bar kwam ook nog) stop was voor het avondeten. We kozen voor Thai restaurant Siam, een goede keuze. Een maal een rundgerecht en een maal een gerecht met grote garnalen was de keuze. Volgens de kaart was het oppassen geblazen want we hadden het maximale aantal pepertjes (in dit geval bommetjes) gekozen maar als ervaren eters van Thai voedsel hadden we geen problemen. Echt prima gegeten en een prima culinaire dag in Stockholm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten