maandag 27 juni 2011

St. Louis

Er staat nog een derde stad over voor de Amerika vakantie 2012 en daar zijn twee verschillende kandidaten voor. Hier een korte blik op de eerste van die twee, St. Louis.

Een van de hoogtepunten (letterlijk) is een bezoek aan de gateway arch, daarvandaan is deze foto genomen. Cultureel is the old courthouse, waar het proces gehouden werd dat de start van de burgeroorlog was, een bezoek waard, en mochten we een kerk willen bezoeken dan is de oude kathedraal de moeite waard. Ook het huis van Ulysses S. Grant is een bezoek waard. De oude stad bied een aaneenschakeling van restaurants en winkeltjes in het historische stadsdeel die geen keten zijn. Net zoals in beide andere steden op de trip zijn  hier ook cruises op de Mississippi te boeken. Wat St. Louis echter wel biedt. en de andere steden niet is een major league baseball team, de St. Louis cardinals. Veel op het gebied van shoppen is er niet in de stad zelf, de enige mall is de St. Louis mills.

Op het gebied van eten heeft St. Louis zelfs een speciale website waar alles over de restaurants in de stad is te vinden en uiteraard is onze favoriete keten hier ook te vinden. Mochten we hier ook in de muziek sfeer willen blijven dan is een bezoek aan the big bang of Blueberry Hill (waar Chuck Berry nog optreed) een mogelijkheid. Kortom Nashville is nog steeds de belangrijkste locatie op onze reis maar ook in St. Louis zullen we ons vermaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten