zaterdag 25 juni 2011

De burgermeester

De sombrero burger
Dennis en ik zouden weer een dagje ouderwets gaan shoppen afgelopen donderdag. Er kwam echter een flinke kink in de kabel. Als eerste zouden we pas laat weg kunnen omdat een van zijn zoontjes bij de tandarts moest zijn, uiteraard geen probleem. Het was echter alleen een wat pijnlijke affaire zodat het nog later zou worden en hij erg vroeg thuis moest zijn. Exit dagje shoppen. We besloten echter toch te gaan lunchen en daarvoor viel de keuze op de burgermeester, DE keten in Nederland als het om een goede hamburger gaat.

We gingen dan ook naar het filiaal op de Egelantiersgracht (geen goede keuze i.v.m. de drukte op de weg, het lukte echter wel om de auto om de hoek te parkeren). Eenmaal binnen was het menu erg simpel, allemaal verschillende variëteiten hamburger met elke maand een andere special. Ondanks de aanlokkelijke Spaanse lamsburger (met lam uit Texel) ging het toch de special worden, de sombreroburger. Blond dÁquitaine rund, guacamole, bonen en jalapeños. Daarbij voor mij een glas melk en voor Dennis een bosvruchtenshake en water (er was geen cola light). Ik moet zeggen een topburger (ik kom hier zeker vaker) en tijdens de maaltijd konden we via de wifi (password was terug te vinden als tip op foursquare) het al druk hebben over Nashville en Memphis.

Na afloop werd er nog een mini shop actie ingezet door naar de Nespresso winkel in de PC Hooft straat te gaan (ik had nieuwe koffiecups nodig) en door de meest luxe winkelstraat van Amsterdam te lopen. Ik moet zeggen dat er best wel luxe winkels zitten maar het haalt het niet bij een beetje mall in Amerika. Daarna nog een korte wandeling door de Leidsestraat en het was tijd om huiswaarts te keren. Een gezellige middag maar het shop element zal de volgende keer wat meer naar voren komen.

1 opmerking:

  1. Idd, en de volgende OJKB lunch, doen we dan bij mooi bij Ron's Vis van de Dag!

    BeantwoordenVerwijderen