zondag 9 maart 2014

Tempo doeloe

De schaal met milde gerechten
De keuze voor het restaurant was op Tempo Doeloe gevallen een van de oudste en beste Indonesische restaurants van Amsterdam. Zoals de website al vermelde was het een heel klein zaakje en zonder reserveren kun je hier absoluut niet terecht, Bij binnenkomst kregen we een mooie ronde tafel met zijn drieën, wat te drinken en de kaart. Na korte bestudering viel de keuze al snel op de rijsttafel istemewa aangevuld met een saté kambing ,ie hier tenminste nog echt van geit en niet van lam bereid wordt, als extra.

De rijsttafel bestond uit 25 verschillende onderdelen en was in vier delen opgedeeld. Side dishes, mild, medium en pittig. Het advies was om ook in die volgorde te eten want door de pittige onderdelen zou anders de smaak van de milde onderdelen verloren gaan. Daarnaast werd gewaarschuwd voor de rendag want die zou echt heel erg pittig zijn. De reputatie van Tempo Doeloe klopte aan alle kanten, van het hele kleine restaurant (we zaten erg knus), via de erg vriendelijke en goede bediening tot aan de kwaliteit van het eten. Het was aan alle kanten top. Ook de waarschuwing over de rendang bleek te kloppen want ik eert voor een kaaskop best wel heet maar die rendang kwam hard aanzetten, zodanig hard dat ik twijfelde over een tweede hapje maar op advies van de jongedame die ons bediende nam ik die met rijst met kokos en toen ging het al een stuk beter. Ik kan maar een ding zeggen het was een top avond en mocht je van Indonesisch eten houden reserveer dan zeker een keer bij Tempo Doeloe want het is de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten