zaterdag 22 maart 2014

Fan's kitchen

De sushi
Vrijdag was er weer tijd voor een diner met de boys en zoals gebruikelijk was dat via een Groupon geregeld. De keuze was gevallen op een vijf gangen diner voor €20 per persoon bij Fan's kitchen op de overtoom.

Half acht zaten we aan tafel en onder het genot van eerst Chinese en later Japanse biertjes wachtten we op wat de chef zou brengen. Welnu dat begon met een rundvleessoep met groenten waarvan de algehele mening flauw was, maar dankzij Simon verdwenen toch alle vier de kommen soep. De volgende gang waren vier stukke mooie sushi en die bevielen iedereen wel heel erg goed. Daarna een gang met kip hoisinsaus en groenten en wederom allemaal erg prettig.

De eend
Tijdens het wachten op gang vier, de eend (die Dennis liet vervangen door koe' besloten de anderen dat er nog wel een sateetje bij kon maar aangezien het hoofdgerecht al kwam werd die voor na het hoofdgerecht besteld. Wederom prima te eten en, gelukkig tegen de verwachtingen in, voorzien van nasi i.p.v. witte rijst. Na de teriyaki saté gang, die ik aan mij voorbij liet gaan, kwam toch wel het hilarische hoogtepunt van de avond. Een naamloze onverlaat had namelijk bij het tafellichtje een strak opgevouwen papiertje gestopt en dat stond flink te fikken en weigerde uit te gaan ondanks gard geblaas van de mannen. OP een gegeven ogenblik liet Simon echter zo´n machtige wind waaien dat het glaasje in tweeën brak maar het vuur bleef doorgaan. Met vereende krachten werd de vlammenzee tenslotte gedoofd zodat we rustig van ons dessert konden genieten.

Bij het natafelen bleek dat de chef ook schilderde naast het koken en de twee andere bezoekers die er nog waren (het was inmiddels erg laat) kochten een schilderij van hem. Daarna maakten wij nog kennis met de chef die een aardig visje op een schaal had liggen. Hij wist er alleen de Chinese naam van maar ik zou geen kennis met de vis willen maken, het was een grote joekel van een vis met een behoorlijk afschrikwekkend uiterlijk. Na elven verlieten we tenslotte het restaurant na een wederom erg fijne avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten