woensdag 26 maart 2014

La cucina di Georgia

De primi zoals de Italianen zeggen
Dinsdagavond was het weer tijd voor een diner en film combinatie en het diner gedeelte vond in Haarlem plaats bij een erg goed Italiaans restaurant, la cucina di Georgia. OP de dinsdag en woensdag hadden zij een drie gangen arrangement voor de mooie prijs van 27,50 en dat wilden wij gaan proberen.

Het was een klein restaurantje maar met goede stoelen en mooi gedekte tafels met echt tafellinnen. De bediening bestond uit de chef die zelf de gangen bij ons kwam opbrengen, de sous chef en de maître, maar ja met 24 couverts is dat prima te doen. Het restaurant serveert alleen maar echte Italiaanse gerechten en dan ook nog uit de streek waar de chef vandaan komt. Alles gemaakt van verse\biologische producten  De start was een lekkere prosecco met twee mooie amuse, eerst een hartig taartje en vervolgens een stukje huisgemaakte worst in een gelei. Daarna kwam drie soorten brood (net zoals alles zelfgemaakt met een mooie olijfolie. Ondertussen hadden wij onze keuze bepaald (het hoofdgerecht was of vis of vlees) en daar een mooie fles rosé en een fles plat water bij uitgezocht.
De secondi
Na enige tijd kwam de primi piatti aan (we hadden de optie van een voorgerecht overgeslagen i.v.m. de film( en die bestond uit een mooie spaghetti met knoflook, olie en pepertjes in een 36 maanden oude Parmezaanse kaas. Verrukkelijk is de enige omschrijving die hierop van toepassing is Na gepaste tijd (op de kaart staat dat lekker eten uit een passievolle kokkin en geduldige gasten bestaat) kwam de kalfshaas met foie gras in Marsala wijn met krokante parmaham. Ik had het niet verwacht maar de eerste gang werd probleemloos overtreffen door wederom een top gerecht. Gezien de tijd verzochten wij de maître om iets meer haast met het nagerecht, een merengue van bloedsinaasappel met gember,  te maken omdat wij naar de film moesten. Drie maal geschoten en drie maal prijs want weer kwam er een uitstekend gerecht op tafel. Met dankzegging aan de chef en de maître moesten we helaas de deur uit want de film startte al om 9 uur. Ze hadden echter ook een zes gangen menu degustazione en dat wil ik eigenlijk ook wel een keer gaan proberen en dan uiteraard daar de hele avond voor nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten