zaterdag 1 juni 2013

Southern cross

De barramundi
Vrijdag was het weer tijd voor een ouderwetse boys night out en dat betekent dat er gestart gaat worden met een etentje. De keus was deze keer op Southern cross in Heemstede gelegen omdat dit restaurant naast een aantrekkelijk aanbod ook het voordeel bood dat het tien minuten rijden was naar de bioscoop waar het tweede deel van de activiteiten plaats zou vinden.

We konden voor de deur parkeren (altijd een pre) en betraden het restaurant netjes om zeven uur. We bestelden, uiteraard, Australisch bier (en cola), kregen brood met boter en goede olie en bestudeerden de kaart. men bood een drie gangen menu voor 32,50 en dat zou het dus gaan worden. Het voorgerecht was saai (iedereen naam de pie van krokodil) en het hoofdgerecht was bijna net zo saai. De mannen kozen de kangoeroe, ik ging als enige voor iets anders, de barramnudi, een Australische zoetwatervis.
Het kaasplankje

Volgens de tips op foursquare was het eten prima en de bediening nog veel beter dus we hadden hoge verwachtingen. Qua bediening waren we het al snel met de beoordelingen eens. Vlotte meiden waar je gezellig mee kon praten, die verstand hadden van het eten en drinken en die ons goed aanvoelden. Nu kwam de volgende test, het eten. De krokodil werd door iedereen als goed beoordeeld, waar we er alleen allemaal intrapten dat we de korst van de taart niet doorkregen, dit bleek namelijk het schaaltje te zijn waarin hij geserveerd werd.  Ook de kangoeroes waren prima en mijn bis arriveerde mooi opgemaakt in een bouillon met een bolletje rijst erbij. Wederom had niemand ook maar de minste klacht over de maaltijd.

Na gingen de mannen uiteraard voor allerlei soorten zoetigheid en ik nam als niet zoet liefhebber het kaasplankje. Het bestond uit de vijf soorten kaas uit Nederland, Frankrijk en Portugal (hier niets Australisch) en was wederom mooi opgemaakt en ik kreeg er een goede uitleg bij over de soorten en afkomst.Bij de koffie vroegen Simon en Frank om een Australisch likeurtje maar dat, bekende onze serveerster, hadden ze niet. Wel een Australische whisky en dat was voor mij natuurlijk een must om die te proberen. het bleek een Lark single malt te zijn met een mooie zachte smaak Daarna was het tijd om afscheid te nemen na een fijne maaltijd met een hele prettige bediening. Ik kan me alleen maar aansluiten bij de andere recensenten. Ga hier eten, het is goed, vriendelijk geprijsd en wordt nog veel vriendelijker geserveerd. Southern cross is top!

1 opmerking:

  1. Nou, we moesten we bijna je arm omdraaien om de whiskey te nemen he, want je trok een vies gezicht toen het over Australische Whiskey ging!!

    BeantwoordenVerwijderen