vrijdag 28 juni 2013

Receptie

Aandachtig werd er naar de speech geluisterd
Gisteren was er een klein feestje na werktijd. Vier medewerkers hadden namelijk de mijlpaal van vijfentwintig jaar werken bereikt en om dat te vieren hadden zij een grote groep collega's uitgenodigd in Haddock. Haddock is een watersport centrum aan het weerwater in Almere met o.a. een jachthaven en een zeilschool, maar je kunt er ook zaalruimte afhuren.

Dat was dan ook wat deze collega's gedaan hadden en om vijf uur begonnen de bezoekers binnen te stromen die verwelkomd werden met een nootje, een drankje en een bittergarnituur (de vlammetjes bij Haddock zijn trouwens uitstekend). Ondanks dat de jubilarissen niet om toespraken gevraagd hadden werd er toch een korte speech gehouden en werden er een aantal cadeaus uitgereikt..

Ondertussen was het personeel van Haddock druk bezig om het buffet in te richten en na het speechen begaf een aantal aanwezigen zich naar de bar om wat te drinken te halen maar sloot de andere helft zich aan voor het buffet. Dit bevatte uiteraard saté (Haddock serveert naast een erg goed vlammetje ook een prima saté) stokbrood met tappenade of kruidenboter, zalm en paling, gevulde tomaten en eieren, balletjes in saus en vers fruit. Al gauw zat iedereen aan een tafeltje en werd het opvallend stil in de zaal omdat iedereen zich opeens heel druk met zijn of haar bord bezig hield. Daarna werd het echter weer een gezellig geroezemoes totdat het tijd werd om naar huis te gaan. Met een handdruk voor de vier jubilarissen verliet ik Haddock dan ook om een stukje later dan na een normale werkdag naar huis te vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten