zaterdag 6 juni 2015

Katz's deli

De beroemde pastrami sandwich
na d wandeling hadden we nog de tijd om het derde en laatste filiaal van midtown comics te bezoeken alvorens we de metro naar Katz's deli te nemen.

Katz, is een traditionele Joodse deli die om twee dingen bekend is zijn pastrami (en cornedbeef) sandwiches die volgens traditioneel recept bereid worden waarbij het vlees 30 dagen ligt te rijpen. Het tweede waar Katz beroemd door is, is de film When Harry met Sally, in deze diner is de orgasme scene opgenomen die eindigt met de wat oudere dame die aan de ober vraagt of zij hetzelfde kan krijgen wat Meg Ryan heeft gehad,

Het was erg druk in de zaak maar we scoorden een leeg tafeltje en bestelden onze pastrami sandwiches terwijl we om ons heen keken. Er hing inderdaad een bordje met de tekst "ik hoop dat je hetzelfde krijgt als zij had" dat zo te zien op de juiste plek hing. Na enige tijd wachten kwamen de sandwiches die, op zijn Amerikaans, erg goed belegd waren. Ze waren best wel lekker maar de verwachtingen waren misschien wat  te hoog gespannen want die werden niet waargemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten