donderdag 2 oktober 2014

Kronenburg

Het hoofdgerecht
Woensdag was het tijd om de tweede Albert Heijn spaarkaart in te leveren en ik ging met een andere vriendin dan zaterdag eten bij Kronenburg in Amstelveen. Het restaurant bleek verstopt te zitten tussen enkele kantoorpanden maar de stek was prachtig aan een grote vijver (met grote vissen) en een prachtig terras.

In tegenstelling tot Jess was er hier geen apart menu voor de actie maar kon je gewoon van de kaart kiezen. Ook het brood werd niet als extraatje op de rekening gezet en er was voldoende goed personeel aanwezig. Onder het genot van een bubbel uit Luxemburg namen we het menu door en besloten voor het menu van de chef te gaan dat verkrijgbaar was in drie of vier gangen en met optioneel ook nog kaas erbij. De keuze viel op drie gangen waarbij ik het dessert uitruilde voor de kaas en onder het genot van goed brood met olie, zou en boter en een mooie amuse wachten we op de eerste gang.
Het kaasplankje van Kev

Die bestond uit gepekelde riddervis (had ik nog nooit van gehoord maar was erg lekker) met biet, kaviaar van haring en een biiterbal van rivierkreeftjes. Dit alles vergezeld van een lichte witte wijn uit Sicilië om de tere smaken van het voorgerecht niet te overdonderen. Na deze uitstekende start kwam na gepaste tijd het hoofdgerecht van rundvlees met aardappelpuree, sukade, gele en rode biet en broccoli. Aangezien ik nog moest rijden hield ik het deze ronde bij water maar dat mocht de pret niet drukken want het gerecht was subliem met als mooiste onderdeel de sukade. Daarna volgde voor haar het zoete dessert bestaande uit een taartje met bijbehorend zurig ijs en voor mij een kaasplankje met kazen van Abraham Kev. Hierbij kregen we beiden dezelfde dessertwijn, een Muscat. Als afsluiter koffie (en thee) met friandises  en zo kwam er een einde aan een mooie avond waar wij heerlijk getafeld hadden. De rekening was nog steeds €86 ondanks de kortingskaart die wij ingezet hadden maar wij vonden het meer dan de moeite waard. Ook al heb je geen speciale deal dan kan ik je kronenburg nog steeds van harte aanraden. Goed voedsel, goede drank, fijne bediening een mooie locatie en fijne zit plekken. Wat kan een foodie zich nog meer wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten