zaterdag 4 oktober 2014

Het geheim van Edam

Het niet al te grote restaurant (26 couverts)
Als onderdeel van de restaurantweek hadden de boys een etentje gepland in het geheim van Edam. Helaas had Dennis een knallende migraine op de dag suprême dus kon hij niet mee. De open plaats werd door Carlo ingevuld zodat wij alsnog gevieren aan tafel zaten in het knusse restaurant in hartje Edam.Het geheim heeft een vast menu dat elke twee weken wisselt met als enige optie of je vijf, zes of zeven gangen wilt. Uiteraard namen wij de optie voor zeven gangen en onder het genot van een pilsje wachten wij op de dingen die zouden komen.

Welnu die begonnen met een amuse van een soepje (mais gember) en een pompoen rozijnen chutney. Daarna volgenden zalm, bloemkool soep, roodbaars en gamba's, waarbij ik een glas Chardonnay dronk. De tussen amuse bestond uit mango met Spaanse peper waarna eendenlever en varkens koontjes volgden. Hierbij had ik mijn tweede glas wijn, een Merlot. Als laatste kwam het dessert, een warm chocoladetaartje en de koffie met friandises op tafel.

Aan de iets mindere kant waren de soep (te flauw) en de porties (iets te groot of iets te snel). ook de humor van de eigenaar moet je liggen (voor de intimi denk aan het personeel van de klos) maar al met al heb ik erg lekker gegeten in prima gezelschap voor een leuke prijs. Kortom een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten