zaterdag 26 februari 2011

't Arendsnest

De tweede etappe van de donderdag was wederom geen van onze vaste adresjes. Al geruime tijd stond een bezoek aan biercafé 't arendsnest op ons verlanglijstje. Aangezien we door ons bezoek aan Billy Thai al op de prinsengracht zaten was het voorstel dan ook om naar de herengracht en dus 't arendsnest te lopen. Het is een mooie ruime bruine kroeg die alleen maar Nederlands bier schenkt We starten de strijd met een gouverneur blond. Onder het genot van het bier checkte ik uiteraard in op foursquare en zag bij de tips dat het tempel bier aanbevolen werd. Dit moest dan ook ons tweede biertje worden en toen ik tegen de barkeeper zei dat dit bier getipt werd vroeg hij of ik ook een foursquare gebruiker was. Even later begroette hij me met naam (hoe makkelijk wordt de wereld door social media) en vertelde hij dat hij al maanden wanhopig bezig was met de poging mayor te worden. Na een korte blik op de andere inchecker kon ik Gijs dus vertellen dat je een foto bij je profiel moest hebben om mayor te worden.

Terug naar het bier! Het tempel bier was van prima kwaliteit en bleek een van de twee huis bieren te zijn. Uiteraard besloten wij dus de avond te besluiten met het tweede huis bier dat naar de naam roodborst luisterde. Deze viel nog beter in de smaak dan het tempel bier. Het was erg fris met een afdronk van grapefuit. Dit kwam, zo vertelde de barkeeper, doordat het bier met een speciale Amerikaanse hop gebrouwen werd. De tent ging sluiten en we moesten dan ook vertrekken. Dit is echter zeker niet de laatste keer geweest dat we 't arendsnest hebben bezocht want de sfeer en bediening waren prima en ze hebben nog zat bieren op tap (30 verschillende tap kranen) om uit te proberen!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er als een gezellig cafe uit!! Echte Amsterdamse gezelligheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan is de deal gemaakt. We gaan de volgende keer bij Billy Thai eten en nemen dan een afzakkertje (ja ze hebben ook cola light) bij het arendsnest!

    BeantwoordenVerwijderen