Zondag was er een kook workshop in Almere georganiseerd door een collega van mij en haar man. Het was bij Sencelicious en de start was om drie uur 's middags met een eind om plusminus 9 uur 's avonds. Het zou een Thaise avond worden met een kort uitstapje naar Japan en er waren in totaal 14 deelnemers. We werden ontvangen door het echtpaar dat de toko runt in het winkelgedeelte (ze combineren lifestyle met koken) en kregen een welkomst verhaal een glaasje bubbels en de eerste smaaksensatie. Een bloemetje dat een soort elektrische reactie in je mond veroorzaakte als je erop kauwde.
Daarna gingen we naar boven waar de werkbank al klaar stond. De mis en place was al gebeurd en wij konden in duo's aan de diverse gerechten gaan werken. Ik maakte samen met mijn collega de Tod nam pla, de Thaise viskoekjes, terwijl anderen aan amuses (Tamarinde eitje), salades (mango pok pok), soep (tom yam gung), hoofdgerecht (zeeduivel met shii-take) en dessert (pandan cake met sinaasappel, sereh, gember ijs). Als extraatje maakten we allemaal ook nog een gang met sushi. Dat alles uiteraard onder het genot van een drankje en de sfeer en stemming zat er aan alle kanten in.Tenslotte was het dan tijd om aan tafel te gaan en te genieten van alles wat we bereid hadden. Genieten was het en het werd dan ook 10 uur alvorens we het pand verlieten. De gastheer en gastvrouw zouden een dag later alle foto's die gemaakt waren en de recepten van de gerechten die we bereid hadden naar ons mailen. Iedereen nam hartelijk afscheid van elkaar en een 2e sessie zit er wel degelijk in want niemand was ontevreden over de avond..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten