zondag 6 februari 2011

Het pompstation

Het was weer eens tijd voor het kwartaal etentje van de boys en deze keer was Dennis de organisator. Plaats van handelen was het pompstation in Amsterdam oost. Na enige problemen vonden we de plek, wisten de auto kwijt te raken en betraden deze plek voor de hip & de trendy gevestigd in, jawel, een oud pompstation. De Volendamse delegatie zat al aan het bier op ons te wachten en even later werden we naar boven gebracht waar het restaurant gedeelte zat. Hip en trendy betekende ook een veelvoud aan waxinelichtjes op de tafels en dat gecombineerd met de papieren menu kaarten zorgde voor het eerste ongelukje van de avond. Ik legde mijn kaart tactisch op een paar lichtje en die begon ook meteen te branden. Held Frank doofde de vlammen waardoor het pompstation nog bestaat en waardoor er nu geen afgebrande ruïne op die plaats te vinden is.

Naast het eten waren er nog andere zaken om de (mannelijke) bezoekers bezig te houden. Er was muziek, eerst een band die jazz en blues versies speelde van nummers van o.a. Elvis en later (tegen een uur of 11) een dj die house begon te draaien.  Belangrijker waren echter de serveersters. Alhoewel er geen duidelijk uniform was, zoals bv Hooters, was de dresscode voor de dames wel behoorlijk op elkaar afgestemd. De eigenaar wist duidelijk hoe hij gasten kon verleiden om terug te komen. Belangrijkste was echter het eten. Het pompstation is een steak en grill house en koe vormt dan ook de hoofdmoot van de kaart. We namen zoals altijd een voorgerecht (de sashimi van tonijn wed door drie van de vier besteld, soep (hier namen 3 van de mannen de tomatensoep, en koe. Hier kozen we allen voor de chateau briand. We namen alle side dishes die op de kaart stonden en sausjes bij het vlees. Na was er voor ieder iets anders en volledig tegen mijn gewoonte koos ik ook voor een dessert. Ik ging voor de scroppino, een mix van citroen sorbet en droge schuimwijn. Na hadden we 3 cappuccino en een espresso

De eindconclusie is dat we niet terug gaan keren ondanks de bediening. Het eten was niet slecht maar mijns inziens te duur voor het gebodene. Daarnaast liet de bediening diverse steken vallen en moesten we soms erg lang wachten op aandacht. Uiteraard was het wel een top avond maar dat is het altijd als we met z'n vieren op  stap gaan. Er werd weer veel en smakelijk gelachen en ik zit nu naar het volgende etentje uit te kijken dat door Simon georganiseerd gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten