maandag 7 februari 2011

Cambodja

Afgelopen november was ik voor het eerst van mijn leven in Azië en, zoals uit de diverse blogverhalen te lezen, was ik erg onder de indruk en heb daar twee fantastische weken doorgebracht. Dat smaakt naar meer en het idee is er dan ook om dit jaar wederom aan het eind van het jaar naar Azië af te reizen. Uiteraard moeten er dan nieuwe landen en/of steden bezocht worden en de eerste onderzoeken hebben inmiddels plaatsgevonden en daar zijn al aardig wat ideeën uit geboren.  Een van de interessante landen om te bezoeken is Cambodja, in eerste instantie komt uiteraard Angkor Wat dan in je gedachten op want dat is een ontzagwekkend stuk historie. Als je naar Ankor Wat wilt dan is er maar een optie om te overnachten en dat is Siem Reap, en daardoor is meteen de eerste stad in Cambodja ingepland. Het land heeft verder nog veel te bieden maar de hoofdstad Phnom Penh is toch wel de beste keuze met naast de stad zelf uiteraard ook een uitstapje naar the killing fields. Kortom een duidelijk contender voor een tweede Azië vakantie

3 opmerkingen:

  1. waarom niet gewoon proberen iets meer van het mooie Thailand te zien?
    als je gaat dineren, blijf je toch ook niet met je jas aan staan om na 5 minuten weer naar buiten te gaan met een "het rook lekker" als commentaar?
    Nicky (niet Rene) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je gelijk in Nick, een tweede bezoek aan Thailand behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Kreeg bv bij het vorige bezoek als tip van de fiets gids om vanuit Bangkok de trein naar Chang Mai te pakken en daar rond te gaan kijken. Verwacht de komende periode dan ook meer van dit soort stukjes over de diverse mogelijkheden. Daarna wordt het kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goh
    van de fietsgids neem je het wel aan? ;)
    je weet dat ik dat allemaal heb gedaan en er enorm van heb genoten.
    die treinreis is prachtig!
    vandaar ook mijn gedrevenheid jou ervan te overtuigen dat het rondreizen in 1 land echt de moeite waard is.
    maar zo is er veel meer
    alleen al chang mai staat bekend om de kookcursussen en de jungletrips ...je zult alleen wel moeten trainen;
    het verreist spastische bewegingen met de benen om voort te bewegen ofwel lopen
    grijns

    BeantwoordenVerwijderen