maandag 1 februari 2010

Een vriendin van minder verre


Ik had met een vriend afgesproken om een hapje te gaan eten voordat we zouden gaan stappen en was een half uur te vroeg voor de afspraak. Nu had ik geen enkel probleem om dit half uur te vullen, ik dook namelijk bij het elfde gebod naar binnen. Tot mijn verrassing en vreugde hadden ze n’íce chouffe van de tap dus had ik geen moeite om mijn keuze te bepalen, ondanks de 10% die dit biertje tot een zware jongen maakt. Waar ik vorige week een vriendin van verre ontmoette kwam ik deze keer een vriendin van dichterbij tegen, van oorsprong Friezin maar al jaren in Amsterdam wonend. We zaten gezellig wat bij te praten onder het genot van onze biertjes en het gesprek kwam als snel op vakantie plannen. Toen ik vertelde naar Rome te gaan vroeg ze of ik nog tips nodig had want zij was daar een paar jaar geleden twee weken geweest. Uiteraard ben ik nooit te beroerd om naar goede voorstellen te luisteren en ik noteerde de volgende punten

• Een bezoek aan het Vaticaan is ontzettend de moeite waard maar de rijen zijn onmenselijk lang. Zorg dat je er een uur voor openingstijd bent dan hoef je slechts een uur te wachten en kun je meteen naar binnen. Ga dan als de raphazen naar de sixtijnse kapel want je verliest je anders in alles wat er te zien is en de kapel is toch echt wel het hoogtepunt van het Vaticaan.
• Als ze spelen bezoek dan een wedstrijd van AS Roma.
• Een bezoek aan het colloseum en forum romanum is een must.
• Zij wist de 2 beste ijssalons van Rome maar hoe de straten heette…

Zij zou gaan graven in haar spulletjes en mij de volgende keer de adressen van de ijssalons en eventuele andere tips leveren. Ik kijk al uit naar onze volgende ontmoeting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten