donderdag 4 februari 2010

Wilde whisky dagen


Aangezien Gall & Gall en Albert Heijn tot dezelfde keten behoren is het niet vreemd dat naast heel veel Albert Heijn’s ook een Gall & Gall gevestigd is. Zo kom ik bijna altijd langs de Gall & Gall als ik boodschappen ga doen. Meestal ga ik niet naar binnen want de whisky’s die ze hebben zijn niet goedkoop en ze kunnen meestal niet op tegen speciaalzaken als Van Wees en Cadenhead (helaas failliet gegaan). Deze keer besloot ik wel binnen te lopen nadat ik de boodschappen in de auto had gedaan aangezien de wilde whisky dagen aangebroken waren. 20% korting op elke fles whisky. Dan heb je geen enkel probleem om mij naar binnen te lokken.

De buit bestond uit een speciale Highland Park botteling (de Earl Magnus), een Glenrothes en een cask strength Laphroaig. De Laphroaigh had een aardige verrassing. Door aan te loggen op de site met de barcode van mijn fles en de coupon code van een bijbehorend info boekje (en ja dat is uiteraard allemaal in de prijs van de whisky verwerkt) werd ik een friend of Laphroaig en de bezitter van een stukje land (one square foot) bij de stokerij. Als je de stokerij bezoekt dan kun je je tithe (de opbrengst van je stuk land) ophalen, een dram Laphroaig. Nu werd er door de whisky proef club laatst al het idee geopperd om wederom (in 2007 waren we ook al geweest) een trip naar Schotland en haar whisky stokerijen in te zetten en in dat geval is Laphroaig duidelijk een contender.

2 opmerkingen:

  1. Wauw ik wist niet dat je zo'n whiskey kenner was. Ken je vast L&B wel.
    Ik vind Irish Coffee wel lekker maar als je het over het pure spul hebt, liever een gin met lemon en 1 ijsblokje en dan natuurlijk bij warm weer....
    Cheers,
    Marsh

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes,

    Leon & Aleid zijn hele fijne mensen!

    BeantwoordenVerwijderen