zaterdag 19 september 2009

Thais eten


Voor de vaste lezers van dit blog is het geen verrassing dat ik graag uit eten mag gaan. De Aziatische keuken in het algemeen, en de Thaise keuken in het bijzonder, doen het goed bij mij. Een van de pareltjes zit op een plek waar je het totaal niet verwacht. Suvarnaphum zit op de Johan Huizingalaan in Slotervaart, zover ik weet het enige Thaise restaurant in deze streken.

Ik kende de eigenaresse, Mem (in het midden op de foto), al voordat zij haar restaurant begon. In die tijd werkte zij nog achter de bar in de Mekhong river (komt ook nog wel een blog post over), en toen zij mij in 2002 vertelde een restaurant te openen in Amsterdam west was ik meer dan geïnteresseerd. In de eerste week dat zij openging gingen wij daar al eten en dat was iets waar wij geen spijt van hadden. Het is een klein restaurant (30 zitplaatsen) maar zeer gezellig en een prima kok.

Sindsdien kom ik er regelmatig, zowel om iets af te halen als om te eten. Iedereen die ik voor de 1e keer meeneem is zeer enthousiast en komt graag terug. Zo was ik daar laatst met een goede kennis, wij deelden het voorgerecht van allemaal Thaise hapjes en hadden als hoofdgerechten de gebakken eendfilet in chili olie en mekhong whiskey en en de kip in kokosmelk. Alles was weer even lekker en de opmerking van mijn disgenoot na afloop was "Wanneer gaan we hier weer eten".

De white elephant heeft de naam de beste Thai in Amsterdam te zijn maar ik ben een andere mening toegedaan.

1 opmerking:

  1. Ik kan het be-amen! Super eten, alleen niet telkens zeiken over "witte rijst bij?".

    White Elefant, eat your heart out!!

    BeantwoordenVerwijderen