dinsdag 29 september 2009

Plein 22


In mijn continuing story of the stripdagen volgt hier deel 3, en als we de bijdrage van Simon meetellen is dit zelfs deel 4. Zoals elk jaar wordt de zaterdag afgesloten met een etentje. Vroeger was dit elk jaar een ander restaurant met toppers als de (helaas gesloten) satehut in Breda, maar ook af en toe wat mindere zaken. De laatste paar jaar zetten wij echter automatisch de gang in naar Plein 22 in Houten.

Plein 22 heeft een leuk concept, alle gerechten hebben dezelfde prijs en je bepaalt zelf hoeveel gangen je wilt hebben. Daarnaast hebben zij gezellige dames in de bediening waar onze sacherijnige ober uit de Roskam een voorbeeld aan mag nemen.

We zaten vroeg aan tafel en starten met de kaart en een drankje, na een goed gesprek met onze serveerster besloten wij tot 5 gangen en zouden daarna beslissen hoeveel dessert gangen daar achteraan zouden komen. Uiteraard bestelde iedereen andere dingen dus we hebben (bijna) de hele kaart geprobeerd. Er zaten een paar toppers tussen (de haringtartaar met zalm, de zeewolffilet en de kalfstong), maar de overige gerechten waren zeker niet slecht. Kortom iedereen liep uitgebreid te smullen van zijn eten.

Er werd zelfs dusdanig gesmuld dat een dessert gang meer dan genoeg was voor het gezelschap. Uiteraard werd er afgesloten met koffie en friandises, maar dat mag geen naam hebben ;-). Om een uur of 12 was iedereen weer thuis om te gaan slapen voor de 2e en laatste beursdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten