zondag 13 september 2009

Traditie


Een van de vaste jaarlijkse tradities binnen onze familie is het eten van mosselen. Geen van de dames vindt het lekker en in je eentje een pannetje mosselen eten in het niet helemaal. Daarom dus maar een jaarlijks familie etentje.

Vorige week een e-mailtje verstuurt aan mijn zusje & zwager en mijn ouders of zij dit weekend konden. Ik zou trakteren maar uiteraard horen er sausjes bij de mosselen en dat betekent dat mijn vader aan de slag moet voor zijn, bij ons, wereldberoemde sauzen. En dan kon ie ook meteen de rest doen want neefje & oma willen kibbeling, zusje en nichtje willen zalm, de mannen willen mosselen en uiteraard moet er ook frietjes, een lekkere salade en fruit met ijs zijn.

Iedereen bleek de zondag te kunnen dus tegen 5 uur kwamen we binnendruppelen. Gezellig wat babbelen, hapje en drankje terwijl de mosselen in de keuken stonden te trekken. Op de klassieke manier dus met groenten, zoals wortel en ui, en wijn. Op een gegeven moment was het dan zover en de pannen kwamen op tafel. Er waren 2 dozen met mosselen gehaald, een is nl. te weinig. Iedereen had kennelijk trek want alle mosselen zijn schoon opgegaan vergezled van een gember, knoflook of limoen saus. Na afloop gezellig koffie drinken en bij het afscheid alvast vooruitblikkend naar volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten