zondag 6 september 2009

Albert Heijn


Voor mij is er maar één supermarkt in Nederland en dat is Albert Heijn. Dit vanwege het brede assortiment aan luxe en traiteur goederen. Als voorbeeld noem ik zaken als vers geperst sap (en dan bedoel ik geen aangemaakt dingen maar bv kiwi sinasappel sap), erg goede maaltijd salades, mooie eenpersoons verpakkingen etc. etc. De andere supermarkten pogen dit wel te imiteren maar dat lukt ze net (of ruim) niet. De supermarkt verliest het uiteraard van een goede bakker, slager, visboer en groenteboer maar verder vind ik de appie top!

Tot zeer kort waren mijn twee favoriete filialen in Amsterdam die op het Groot Gelderland plein en die in Badhoevedorp. De eerst omdat het een van de grootste filialen, en misschien wel de grootste, van Amsterdam is met een zeer uitgebreid assortiment, de 2e omdat deze op weg van werk naar huis ligt en, ondanks dat het een wat kleiner filiaal is, de grote gratis parkeerruimte en de ruime keuze aan luxere producten. Dit waarschijnlijk vanwege het feit dat Badhoevedorp niet echt arm te noemen is.

Tegenwoordig is er echter een nieuwe contender nl. het filiaal in Zwanenburg, dit filiaal is onlangs verbouwd en ziet er schitterend uit, hier is een eigen parkeerplaats voor de klanten en het assortiment is prima. Wat deze Albert Heijn echter uniek maakt binnen Amsterdam is dat er geen muntjes in de karretjes gegooid hoeven te worden en dat er geen toegangspoortjes zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten