woensdag 28 december 2016

Tweede kerstdag

Niet slecht
We besloten op tweede kerstdag lekker thuis te blijven en dat betekende weinig doen. De lunch werd een uitermate simpele bestaande uit sla, komkommer, knakworst en een broodje vergezeld van een glas melk maar voor de avondmaaltijd werd er toch weer flink wat moeite gedaan.

Om te beginnen werd er glühwein gemaakt, iets wat ik normaliter alleen maar op een kerstmarkt drink en dan houdt ik het bij een glas, een tweede is me al snel te veel. Maar ja mijn vriendin vond dat glühwein bij het kerstgevoel hoorde dus kwam er glühwein op tafel. Verder kwam er een mooie schaal met sashimi van tonijn te staan met uiteraard wasabi en sojasaus erbij, was er een mooie witvis in Thaise kruiden met limoen en komkommer erbij en een frisse salade met zeewier en een eigengemaakte dressing. Er was naast het dessert ook nog zalm aanwezig maar de rest van de maaltijd was al meer dan voldoende dus die schoof gewoon door naar de rest van de week. Dat dessert was niet van eigen maak maar van Italiaanse maak, ijs van Ben & Jerry. Waarom iets zelf doen als de makers het al erg goed kunnen. Met koffie en thee werd de maaltijd tenslotte besloten, een veel betere kerstmaaltijd dan degene die ik vroeger voor mezelf maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten