dinsdag 6 december 2016

Olifanten

Jojo in actie
Vandaag was het wederom vroeg opstaan en vlot ontbijten want we hadden een druk programma in Chiang Mai en omgeving voor de boeg. Onze gids stond zoals altijd netjes op tijd op ons te wachten en vertelde ons dat de rit van vandaag ongeveer een uur zou duren. Welnu na dat uur arriveerden we bij het Mateman elephant camp voor de ochtend activiteiten. Die bleken te bestaan uit een rit op een olifant en dat was best wel even slikken met mijn hoogtevrees. Opstappen ging via een soort boomhut maar toen Jojo (zo bleek onze olifant te heten) wegliep was het best wel hoog. We staken een rivier over en beklommen een berg waar Jojo twee maal stopte op de punten waar bananen en suikerriet verkocht werd (toch wel vijfenzeventig cent).

Jojo werd goed behandeld en onze mahut had geen stok maar bestuurde Jojo met zijn handen maar toch had ik een licht gevoel van onbehagen. Op mijn vraag of de dieren het wel goed hadden werd simpelweg geantwoord met de opmerking dat ze vroeger echt moesten werken en nu een luizenleventje hadden. Kortom de partij voor de dieren gaat weinig kans maken in Thailand.

Verder bezochten we het kamp, zagen olifanten badderen (best wel indrukwekkend) en skipten de rafting tour. De vloten lagen plat op het water en aangezien mijn vriendin niet kon zwemmen keek ze toch wat angstig. All in all een plezierige start van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten