maandag 5 december 2016

Chiang Rai

De witte tempel
Vandaag was het vroeg opstaan want we gingen een lange tocht maken naar Chiang Rai. Na een goed ontbijt (niet het beste tot nu toe) gingen we naar buiten waar de driver van onze mini van al klaarstond. We stapten in en de rit begon naar de meest noordelijke stad die we zouden bezoeken.

Onderweg stopten we bij de Mae Khachan hot springs voor wat te drinken (alhoewel onze mini van ook voorzien was van een ruime collectie drankjes) en een toilet stop alvorens we verder gingen naar Wat Rong Khun, de witte tempel. Ik had er erg naar uitgekeken en meestal wordt je dan teleurgesteld maar dat was in dit geval absoluut niet zo. De tempel was heel erg indrukwekkend en ondanks de kuddes toeristen konden we alles erg goed zien. Wat je wel zag was het verschil tussen Thai en farang want mijn vriendin mocht kosteloos naar binnen en ik kon 100 bath (2 euro 50) aftikken voor de entree. We lunchten hier ook en kochten de onvermijdelijke souvenirs voor we verder gingen. De volgende stop waren de Mae Fah Luang botanische tuinen van de overleden koning en alhoewel deze net zo toeristisch waren als de witte tempel was er toch een duidelijk verschil. Hier waren veel meer Thaise mensen dan bij de tempel. Na het bezoek aan de tuinen was het tijd om weer terug te gaan want het was best een lange tocht.

Onze chauffeur bracht ons netjes terug naar ons hotel waar wij om de hoek nog een hapje gingen eten bij het Café de Siam alvorens wij ons bed opzochten want het was best wel een vermoeiende dag geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten