zaterdag 11 december 2010

Pretpark in Amerika

Alhoewel wij vorig jaar geen pretpark bezocht hebben tijdens onze vakantie in Amerika gaan we dat dit jaar weer doen. Vorig jaar was de reden dat er weinig pretparken waren in de omgevingen waar wij ons bevinden, dit jaar zijn we in Orlando toch wel de pretpark hoofdstad van de wereld. Er zijn dus heel veel keuzes te maken maar er vallen ook redelijk wat parken heel snel weer af. Zo zijn we al in de Disney parken, The magic kingdom, EPCOT en DIsney studios geweest. Als we dus naar Disney willen gaat het het Animal kingdom worden. Met thrill rides als Dinosaur, Kali river rapids en expedition Everest kun je even voort. Daarnaast is er uiteraard een 4d film (It's tough to be a bug), en vele niet thrill rides met Kilimanjaro safari's en tochten door Azië.

Er is een park dat zeker niet bezocht gaat worden, en dat is Bush gardens. Waar Orlando de hoofdstad is van de pretparken is Bush gardens de hoofdstad van de roller coasters. Met mijn hoogtevrees is dat geen goede optie dus die gaat het ook niet worden. Ook Universal studio's is al door ons bezocht en die valt dus ook af.

Universal heeft echter een tweede park dat wij nog nooit bezocht hebben dat zijn de islands of adventure. Dit zijn een aantal thematische gebieden over  Dr. Seuss, Jurassic Park, Marvel Super Heroes en de nieuwste attractie, The wizarding world of Harry Potter. Dit laatste onderdeel is afgelopen zomer opengegaan en bevat dus de nieuwste technieken voor de diverse rides. Op een komen etentje van de boys (14 februari staat dat op de kalender) moeten we maar even overleggen welk park we gaan bezoeken. Wat nu al wel vast staat is de datum. We gaan op donderdag 5 mei omdat op doordeweekse dagen de pretparken stukken leger (en de rijen dus stukken korter) zijn dan in de weekends.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten