vrijdag 26 maart 2010

Thalassa


Zoals gisteren beschreven was het tijd om wat te gaan eten na alle drank en welke plek is daar beter voor dan de zeedijk en omgeving. Deze keer gingen we naar een door een vriendin van mij aanbevolen Grieks restaurant; Thalassa. Thalassa gaat er prat op de nieuwe Griekse keuken te vertegenwoordigen, dus niet grote schotels met erg veel vlees maar allemaal lekkere hapjes, mezedes genaamd. Je kunt of los mezedes bestellen of een van de drie mezedes menu’s uitkiezen. De keuze waar wij echter voor gingen was de optie om de kok te laten beslissen wat we zouden krijgen. Dit bleek in drie varianten beschikbaar te zijn, klein, medium en groot. Gezien de whisky achtergrond besloten wij dat medium genoeg zou zijn. Ik was echter de waarschuwing van een andere vriendin vergeten. Toen zij een paar dagen eerder hoorde dat ik hier naar toe ging zei ze nog “Pas op je krijgt hier ERG (te) veel eten. Neem kleine porties want je gaat het niet op krijgen.

Nu ze had gelijk want er kwamen niet minder dan 12 hapjes voorbij in drie gangen. We starten met brood met salades, humus, tzatziki en een derde die we niet konden thuisbrengen maar die met voorsprong de lekkerste was. Daarna een rondje van 5 met als uitschieters de Griekse salade, het spinazie en feta taartje en de knoflook garnalen. De volgende ronde bracht weer 5 hapjes en hier waren de hoogtepunten de stifado en het lamstoofvlees. We zaten toen al te vol om alles op te krijgen maar toen kwam er nog een gang met een soort van tortilla. Uiteraard hebben we daar een hapje van geproefd maar het was gewoon te veel. Als je daar de prijs van €22.50 per persoon tegen afzet heb je voor een koopje genoten en ga ik zeker andere mensen meenemen voor een bezoekje aan Thalassa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten