zaterdag 13 maart 2010

Rome, dag 2 de middag


Na ons bezoek aan het Vaticaan, de Sint Pieter en uiteraard de Sixtijnse kapel is het tijd om verder te gaan. Uiteraard moet er geluncht worden en daarvoor zijn we op de juiste plek. Hier zit namelijk een van de beste pizzeria's van Rome, Pizzeria La Montecarlo. Deze heeft als groot voordeel dat ze 's middags open is.

Als de inwendige mens gesterkt is wordt het tijd voor de middag activiteiten en die kunnen met een woord omschreven worden: shoppen. Wij gaan dan naar het moderne centrum en de Via Veneto. Hier zitten alle design winkels en alhoewel wij geen van allen in het gemiddelde Italiaans pak passen zijn er wel degelijk mogelijkheden voor ons. Zo zijn er uiteraard brillen, zonnebrillen en het summum van de Italiaans modewereld schoenen. Verder zit hier de wereldberoemde Trevi fontein (die van het muntje over de schouder werpen) en de beste ijssalon van Rome, Il gelato di san crispino. Daarnaast moet er wat gedronken worden in Harry's bar, bekend geworden door La Dolce Vita van Fellini.

Dan is het uiteraard tijd voor het diner. We vertrekken naar de wijk Trastevere, waar we ook 's avonds naar de blues club gaan, en waar we kunnen kiezen uit vele restaurants. Mijn voorkeuren gaan uit naar de Osteria dell'Aquila of de visschotels van Osteria der Belli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten