dinsdag 16 maart 2010

Popquiz


Zoals gisteren beschreven was het tijd voor de volgende stap in mijn carrière in de wereld van de muziek quiz. Deelname aan een heuse popquiz. Mijn collega nodigde mij uit om mee te gaan naar de maandelijkse quiz in café de schutter in Amsterdam. Het leek mij best wel leuk om hier een keer aan mee te doen en de schutter heeft nostalgische waarde voor mij. In mijn middelbare school en studenten tijd bracht ik hier menig uurtje door en het leuk mij wel leuk om hier een keertje terug te komen.

Zo betrad ik deze zondag dan ook om 14:00 de schutter waar mijn collega samen met twee anderen al klaar stond. Na een korte kennismaking gingen we zitten en kwam er, hoe kan het ook anders, bier op tafel. Zo te zien was de popquiz meer een excuus om te gaan zuipen dan wat anders dacht ik. Niets was minder waar want naast de drank (en bitterballen) werd er fanatiek gestreden. Het thema was een gezellige avond thuis in tien categorieën. Film begreep ik, eten ook en zelfs playstation 3 (guitar hero) kon ik plaatsen. Maar het thema afwas? Elke ronde werden er 11 tot 15 fragmenten afgespeeld en je moest nummer en artiest invullen. De andere waren kenners en wisten meestal de antwoorden al voordat ik iets kon zeggen. Ik bleek echter de ruling king te zijn als het over foute jaren 70 en 80 nummers ging. Zo wist ik deze binnen de seconde te herkennen.

En ja men was er inderdaad in geslaagd om 11 nummers te vinden waar titel of artiest op afwas sloegen. Wij van ons team waren erg goed, we werden tweede en dat vond ik een hele prestatie. Iedereen vond het erg gezellig en de kans op herhaling is dan ook erg groot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten