maandag 8 maart 2010

Mini housewarming party


Een, toen nog niet, ex-collega van mij had meer dan zes maanden geelden samen met zijn vriendin een huis gekocht in Zaandam en ons een house warming party beloofd. Nu gaan wij goed met dit stel om, zo goed dat we o.a. met acht volwassenen en twee kinderen een gezamenlijk vakantie weekend op Ameland hebben doorgebracht. We lieten hem dus echt niet ontkomen en afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. Het was geen echte housewarming meer te noemen maar wij maakten er een hapjes en spelletjes avond van. We waren met zijn zessen deze avond, twee afwezigen en geen kinderen, en hadden zin in een gezellige avond.

Ik had deze keer alleen koude hapjes verzorgd en geen warme. De roep om de patates braves was echter dusdanig groot dat iemand anders ze maar klaargemaakt had. Verder was het genieten van ciabatta met tomatensaus, mozzarella en basilicum, gekruide gehaktballetjes, een tortilla en diverse andere lekker hapjes. Dit alles begeleid door glazen rode wijn, twee Spanjaarden en een Fransman. De spelletjes bestonden uit een party quiz, de dames tegen de heren, glansrijk gewonnen door de heren, en diverse kaartspelen. Hieronder guillotine en een nieuwe favoriet take 5. Uiteraard werd de avond besloten met onze grote favoriet Wie is de ezel?

Er was echter een minpunt aan de avond. We zijn er wederom niet in geslaagd om de gastheer de gastvrouw ten huwelijk te vragen. De reden dat wij dit zo belangrijk vinden is dat zij van Spaanse afkomst is en haar familie uit Mijas komt. Haar oom verhuurt daar appartementen en uiteraard vinden wij dat bruiloft en vrijgezellen feest in Mijas plaats moet vinden. Nu ja volgende keer gaan we het weer proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten