vrijdag 7 augustus 2009

Penelope & Marsha


Toen mijn vriendin Marsha mij sms’te met de mededeling dat het donderdag een prachtige dag werd en of ik zin had om een dagje mee te gaan varen hoefde ik niet lang te twijfelen. Een korte check in de agenda en het verplaatsen van een tweetal afspraken later kon ik een bevestigende sms’je terug sturen.

De afspraak stond voor 3 uur ’s middags in Aalsmeer want daar ligt haar boot. Om 2 uur pikte ik haar op in Amstelveen met een tas vol met drankjes en hapjes want bij een middagje varen moet uiteraard de inwendige mens niet vergeten worden. Na een kort ritje waren we in Aalsmeer waar haar sloep, Penelope, klaar lag. Een mooie boot van een meter of 8 met alles er op en eraan (dat is dus inclusief lig ruimte voor 4 afgekleed met bontvellen).

Alles klaarmaken, factor 50 opsmeren en we vertrokken. We zouden naar Amsterdam gaan en dat betekent eerst een uurtje over de rondvaart en het nieuwe meer om bij het Olympisch stadion, via de sluizen, Amsterdam binnen te varen. Dit was een prettig tochtje maar de tocht door Amsterdam zelf was fantastisch, via allerlei grachten, de Jordaan, het IJ en de Prins Hendrik kwamen wij tenslotte bij de Nieuwmarkt om vandaar via allerlei kleine grachtjes weer terug te keren naar het vertrekpunt. Amsterdam vanaf het water is totaal anders dan Amsterdam vanaf het land en onder het genot, van zalm, fuet, wijn en andere heerlijkheden zaten we de verschillen goed in ons op te nemen.

Om een uur of tien waren wij weer terug in Amstelveen waar wij nog een hapje in de tuin aten. Toen ik thuiskwam dook ik dan ook meteen mijn mandje in helemaal rozig door de lange dag op het water, de zon (en uiteraard niet door de wijn). Een perfecte dag om heerlijk te genieten en helemaal niets te doen.

1 opmerking: