zondag 23 augustus 2009

Prinsengracht concert 2009


Ik ben geen ontzettend grote fan van klassieke muziek maar ik kijk altijd uit naar het Prinsengracht concert. Hierbij ligt een ponton in het water voor het Pulitzer hotel waar 's middags een kinderconcert is en 's avonds de hoofdact optreed. Ik kom hier al ruim 12 jaar en geniet elke keer met volle teugen. Het is een hele strijd om een goed plekje met de boot te veroveren maar ook dit jaar was het weer gelukt om een mooie plek bij het podium te scoren. Om één uur lagen wij en werd alles goed voorbereid om de middag en avond door te brengen samen met de door ons uitgenodigde gasten. Dat hield in schoonmaken van de boot, alle drankjes en hapjes goed inruimen en nog wat extra boodschappen doen bij AH.

Het was een prachtige dag en mijn Baltimore Orioles cap was dan ook noodzakelijk om geen verbrande kop te krijgen. Door het mooie weer was er dit jaar een topdrukte want er was geen plek meer vrij in de gracht. Zelfs achter de brug, waar je het podium niet meer kunt zien, lag het vol met alle soorten boten en bootjes.

Het kinderconcert bestaat uit jonge kinderen die eerst een klassiek stuk spelen en dan met hun idool optraden. Zo konden wij genieten van Jamaï, Belle Perez en nog het e.e.a. Onze eerste gasten kwamen speciaal voor het kinder concert, een goede kennis van ons met zijn zoontje en een vriendin. Zij genoten met volle teugen en namen na afloop afscheid. Het kostte ons wel veel bekijks want de vriendin trok heel veel blikken van de mannen op de andere boten ;-)

Vervolgens kwamen de andere gasten een voor een (of twee voor twee) binnendruppelen. Iedereen heeft hapjes en drankjes bij zich om de avond tot een cultureel en culinair hoogtepunt te brengen. Een van de bezoeksters bracht verse warme Turkse pizza's mee en die deden het erg goed bij iedereen. Een andere dame kwam met roze champagne aanzetten en die gecombineerd met kaasjes, zalm, nootjes, worst, tapenade etc. etc. zorgden voor een prima stukje voorgenieten. Om half negen startte het voorprogramma het Storioni trio. Niet slecht maar ook niet iets waar je mij wakker voor hoeft te maken. Na een korte pauze kwam Danielle de Niese op. Een jonge sopraan uit Australië. Op dat moment is het vrij donker op de gracht en de enige felle lichten zijn die voor de tv opnamen, dit gedeelte wordt nl. life uitgezonden. Haar optreden was fenomenaal. Zij zong aria's van Mozart, Handel en anderen maar het mooist vond ik haar vertolking van Summertime van Gershwin. Kippenvel!

Afsluiter is uiteraard Aan de Amsterdamse Grachten, luidkeels meegeblèrd door de totale populatie van de Prinsengracht. Daarna gaan de lichten uit en is het sprookje over. Maar voor een uur ben je dan bezoeker geweest van de meest unieke concert locatie van de wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten