vrijdag 14 augustus 2009

De roode baron


Dit is de 2e aflevering van donderdagavond stapavond. Deze keer hebben we het over het café dat normaliter als 2e bezocht wordt. Net als het elfde gebod is de roode baron een echte bruine kroeg maar dan houdt ook elke overeenkomst op. In plaats van de Belgische biertjes die bij het elfde gebod uit de kraan stromen schenkt Da Hertog Jan. Da, een vreemde naam voor de eigenaresse van een Hollandse bruine kroeg, denk je nu misschien, en dat klopt. Da is een volbloed Thaise en de combinatie bruine Hollandse kroeg en Thaise bar dame is inderdaad een ongewone.

Het bezoek is hier veelkleurig, het kan bestaan uit toeristen, Hollandse stamgasten en Thai. Dit luidt vaak tot een Babylonische spraakverwarring want Thaise dames mogen weliswaar zeer klein van stuk zijn de longinhoud is recht evenredig aan de lengte. Combineer een paar schreeuwende Thaise dames met diverse buitenlandse talen en Nederlands en je krijgt een idee van de kakofonie.

Muzikaal zijn de verschillen net zo groot, waar het elfde gebod live muziek en jazz mixt (met af en toe wat Tom Waits en Andre Hazes erdoorheen) daar biedt de roode baron combinaties van rock, pop. house, Thaise muziek, latin en zo nog het e.e.a. Uiteraard is er een karaoke set aanwezig want dit is voor Aziaten nog altijd het ultieme openbare vermaak. De donderdagavond muziek wordt door een set van crack dj's verzorgd, nl. mijn stapmaat en ikzelf. Stap een keer binnen op de donderdagavond en vraag eens een verzoek nummer aan als ik achter de knoppen sta (maar svp geen Hollands Hit festival)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten