maandag 3 augustus 2009

The devil in cell block D


De kans dat deze blog post mij vuile blikken van mijn vriend Dennis gaat opleveren is aanwezig, maar ja "Ït's a dirty job, but somebody's got to do it".

Alle leden van ons blog zijn comic fans, dat is zelfs de reden hoe wij elkaar ontmoet hebben (Dennis en ik door computers maar dat is een ander verhaal). Op één uitzondering na (Simon is the man) zijn wij veel minder fanatiek en hebben de stapels losse boekjes vervangen door hardcovers en de aantallen zijn veel minder dan vroeger. Maar we blijven comics lezen. Een van de comics die ik al tijden met plezier lees is Daredevil van het duo Bendis en Maleev. Zij zijn echter al een tijdje gestopt en vervangen door Ed Brubaker (schrijver) en Michael Lark (tekenaar). Het werd jaren (meer dan 2) wachten maar eindelijk is de eerste hardcover van dit duo uitgekomen en Oh boy wat is het goed. Ik heb inmiddels de eerste verhaallijn gelezen met als titel The devil in cell block D en Brubaker bevestigt zijn reputatie als beste schrijver van dit moment. Matt Murdock (het alter ego van Daredevil) zit in de gevangenis omdat men hem er van verdenkt Daredevil te zijn. En superhelden zijn niet gewenst in de huidige tijd.

Uiteraard zitten zijn vijanden ook in de gevangenis en de spanning stijgt met de pagina. Ik ga (bijna) niets verklappen want dat is gewoon zonde. Een klein en mooi momentje is bv. als The Punisher besluit om Daredevil in de cel op te zoeken. Hij loopt een coffeeshop uit, draait een pimp de nek om voor de ogen van een agent en roept "Officer, I surrender, please arrest me". Ik kan me bijna niet beheersen om aan het volgende verhaal te beginnen, maar de wekker die weer om 7:00 gaat houdt mij, vandaag in ieder geval, nog tegen. Ook het volgende verhaal heeft als titel start The devil ... voor de echte kenners waar komt dit vandaan?

Dennis,

de jouwe is onderweg (Amazon had er nog maar een, de 2e is op de post via DE shop). Mocht je erg wanhopig zijn, je mag mijn exemplaar hebben.

1 opmerking: