vrijdag 21 augustus 2009

Molly Malone's


Dit is deel drie van donderdagavond stapavond. De bar waar ik het nu over heb is, zoals de naam al weggeeft een Ierse pub. Waar de meeste Ierse pubs in het buitenland geen 'echte' Ierse kroeg zijn maar alleen voor de omzet besloten hebben zich als Ierse pub voor te doen is Molly een echte Ierse kroeg. Het personeel is overwegend Iers en aan de hoofd barman Tom hoor je al van een kilometer afstand dat hij uit het groene paradijs komt. Molly is geen vaste kroeg maar eentje waar wij af en toe langs komen. Het is een zeer vriendelijke bar met een prima terras aan de nieuwezijds kolk. Aangezien het deze donderdag mooi weer was (zodra er een weer alarm wordt afgegeven weet je dat het een mooie dag wordt en geen storm) hebben we op het terras van een pilsje genoten onderwijl kijkend naar al het schoons dat op het water passeerde.

Een andere sterk punt van Molly is dat zij als een echte Ierse pub ook voedsel serveren, onder de categorie een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Ik heb hier diverse malen gegeten en kan de lamb stew van harte aanbevelen en ook de salmon on rice is een topper. De prijzen zijn vriendelijk en ik kan de keuken dan ook van harte aanbevelen.

Als je in het weekend gaat is er live muziek later op de avond. Kortom zowel voor food als entertainment is Molly een prima plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten