zaterdag 31 augustus 2024

Burenborrel

Erg gezellig
Behalve project badkamer was er de afgelopen tijd nog meer gebeurd en een van de leukere dingen daarvan was de burenborrel. Wij hebben een groepsapp voor onze flat en een van de deelnemers had gevraagd of, met het mooie weer,  er interesse was in een gezamenlijke borrel in de gemeenschappelijke tuin. Welnu daar waren genoeg aanmeldingen voor de borrel dus die ging er komen. 

Wij kwamen wat later want ik was laat weg van mijn werk en er zaten al meer dan tien mensen in de tuin met ook wat deelnemers van de andere flat. Er kwamen en gingen mensen en ik denk dat de deelname rond de 25 was geweest toen wij tegen negen uur ook vertrokken. Het was heel gezellig en mijn dank dan ook aan de organisatrice en degenen die haar geholpen hadden want ondanks dat het een bring your own booze (en food) borrel was hadden die toch wel aardig wat hapjes plus een welkomst drankje voor iedereen geregeld. 

vrijdag 30 augustus 2024

De badkamer uitruimen

Gelukkig geen grote dingen
Het allerlaatste wat er moest gebeuren alvorens de verbouwing kon starten was het leegmaken van de badkamer. Nu hadden we gelukkig maar een kast met spullen maar die was wel maximaal gevuld. Tel daarbij nog de spulletjes op en rondom het bad en in de douche en je kwam toch tot een respectabel aantal tassen met troep.

Die plus alles wat in de gang stond (schoenen en jassen) werd naar de box verplaatst zodat er in ieder geval iets was dat niet onder het stof zou zitten als de werkzaamheden waren afgerond.

donderdag 29 augustus 2024

De badkamer Droger

Winkels hebben ze ook
Een dropger is een van de dingen die ik noot gehad heb en waarvan mijn vriendin meerdere malegn gezegd had dat het een noodzaak was voor een huishouden. Nu was de nieuwe badkamer, want daar staat de wasmachine, een mooie gelegenheid om dat gemis in ons huishouden te verhelpen en werd er dus een droger besteld bij Coolblue.

Voor het afleveren koos ik de laatste dag voordat de badkamer verbouwing zou starten en met de bekende service van Cool Blue kreeg ik als eerste een bevestiging, een dag voor de levering een tijdvak van enkele uren waarop men zou komen en de avond ervoor een tijdvak van één uur. Op de dag zelf kwam er een kwartier van te voren een belletje dat ze er met vijftien minuten waren en inderdaad stonden ze op de afgesproken tijd voor de deur en werd de nieuwe droger, tot grote vreugde van mijn vriendin, naar binnen gebracht. 

woensdag 28 augustus 2024

De badkamer: Sjouwen

Zo zien zien ze er onschuldig uit
Daar zat ik dus met een pellet mert 37 pakken aan tegels op het bordes van mijn appartement die naar boven moesten. Van een van de buren had ik een steekkarretje kunnen lenen en om twee uur stond er een vriend voor de deur die beloofd had een handje (tegeltje) te komen helpen. 

We waren duidelijk minder goed geoefend dan de twee manen die de spullen gebracht hadden want het duurde een behoorlijke tijd voor alles binnen stond, inclusief enkele bijkom pauzes. Daarna was het tijd om bij te komen met een biertje en een knabbeltje waarna ik een echte bouwvakkers maaltijd op tafel zette bestaande uit hamburgers en frieten met voor de vorm een blaadje sla erbij. Erg dankbaar nam ik na de maaltijd, en een laatste biertje, afscheid van mijn vriend want alleen had ik het nooit voor elkaar gekregen. 

dinsdag 27 augustus 2024

De badkamer Levering

So far so good
De levering van de goederen zou in de ochtend plaats vinden tissen 8 uur en 12 uur dus dat was op tijd klaar staan. Tegen half tien kreeg ik een belletje dat ze er met dertig minuten waren en inderdaad kon ik na dertig minuten de slagboom openen voor de truck.

De twee manen bekeken lift en woning en begonnen in een rap tempo alles neer te leggen in de door ons vrijgemaakte ruimte. Daarna, onder het genot van een kop koffie, werd gecontroleerd of alles geleverd was, of de wastafel krasvrij was en werd mij uitgelegd wat ik zelf moest doen. Belangrijste twee dingen waren dat ik zelf de tegels naar bovem mocht brengen, 1000 kilo in 37 pakketjes en dat ik samen met de aannemer alles moest doorlopen om te kijken of er niets beschadigd was. Tot zo ver loopt alles van een leien dankje.

maandag 26 augustus 2024

De badkamer Betalen

Beveiliging
Met het aflsuiten van het project vakantie kunnen we naadloos verder met het project badkamer want die zou na de vakantie verbouwd gaan worden.

Ooit had ik een aanbetaling gedaan en nu moest ik het resterende bedrag voldoen anders werden de spullen niet geleverd. Ik kreeg dan ook een mail of ik wilde betalen met daarbij de vermelding dat ik, indien ik mijn limiet wilde aanpassen, dat vier uur ging duren. Ik kreeg pas een idee wat er bedoeld wordt toen ik wilde betalen want mijn bankapp gaf aan dat ik tot maximaal €5.000 kon overmaken en indien ik een hoger bedrag wilde ik dat via de app kon aanvragen en dat het vervolgens vier uur later werd doorgevoerd. Daarbovenop kwam er meteen een waarschuwingsmail dat mijn limiet verhoogd was en of ik dat zelf gedaan had. Kortom je geld wordt best wel beveiligd maar het wordt ook steeds moeilijke om er bij te komen.

zondag 25 augustus 2024

Nieuwe credit card

Goede service
Tijdens onze vakantie had ik al berichten van mijn bank gezien dat ik een nieuwe credit card ging krijgen en dat deze zelfs al verzuurd was. Nu kwam dat goed uit want er zat een flinke scheur in de mijne en ik moest hem heel zorgvuldig in automaten stoppen omdat hij het anders niet deed. Eenmaal thuisgekomen zat de kaart inderdaad in de brievenbus en activeerde ik hem dan ook direct maar dat bleek een onverwacht gevolgje te hebben.

Ik kreeg namelijk enkele dagen later bericht van de Visitor Toll Pass dat ze de eindafrekening niet konden innen omdat mijn credit card niet meer geldig was. En uiteraard klopte dat want zij hadden de gegevens van mijn vorige kaart. Na het wijzigen van de gegevens in de app werd de betaling binnen seconden verricht en kan ik dus een volgende keer wederom gebruik maken van dit werkelijk fantastische product.

zaterdag 24 augustus 2024

Compensatie van de kosten

Moeizaam
Zo'n beetje het eerste wat ik, eenmaal thuisgekomen deed was contact opnemen met American Airlines om compensatie aan te vragen voor de gemaakte kosten vanwege onze gecancelde vlucht. Dat voorliep vrij soepel en als eerste kregen we $120 per persoon in vouchers voor een volgende vlucht maar die moesten wel binnen een jaar gebruikt worden en aangezien we om het jaar naar Amerika gaan had dat geen enkele waarde.

Verder werd mij uitgelegd dat ik alle bonnetjes moest fotograferen en opsturen om te beoordelen of deze vergoed zouden worden. Tevens werd mij uitgelegd dat er limieten op zaten omdat American vaste afspraken had met hotels waardoor zij een stuk minder betaalden dan de normale prijs. Omdat ik alles zelf geregeld had was het verschil voor mijn rekening. Ik moet zeggen dat ze erg vlot waren met het afhandelen want binnen een dag kreeg ik antwoord met hoeveel zij zouden terugbetalen en het verzoek om een adres want er zou een cheque opgestuurd worden. Nu is het al jarenlang onmogelijk om Amerikaanse cheques in Nederland te cashen dus ik vroeg of het dan op mijn credit card teruggestort kon worden. Dat bleek niet mogelijk te zijn dus dat moest dan via mijn bankrekening gebeuren en nadat ik die gegevens doorgegeven had kreeg ik de bevestiging dat het geld binnen 45 dagen op mijn rekening zou staan.

vrijdag 23 augustus 2024

De thuisreis Deel 4

Bye bye Philadelphia
Aan boord gekomen gingen wij zitten op onze plekken en het toestel zat minder vol dan gisteren, kennelijk hadden een aantal mensen het opgegeven en dus waren er wat verplaatsingen waardoor de kids drie plekken hadden met zijn tweeën. Wij hadden die luxe niet en dus moesten wij gewoon blijven zitten. In een rap tempo werden er drankjes en snacks geserveerd, vervolgens kwam het avondeten en werden de lichten al gedimd om het rustig te krijgen in het vliegtuig.

Na wat films kijken, hazenslaapjes en toilet bezoeken gingen de lichten weer aan en werd het ontbijt geserveerd waarna de landing op Schiphol ongezet werd. Onze koffers kwamen al snel tevoorschijn op de lopende band en na het passeren van de douane namen wij afscheid van de kids die door haar vader opgehaald werden voor de thuisreis naar Almere.

Wij liepen naar de taxi standplaats waar wij nog een ronselaar moesten afwimpelen die ons een goedkoop ritje aanbood. De taxi bracht ons snel naar huis waar ik eerst een dutje deed alvorens boodschappen te doen terwijl mijn vriendin begon met wassen. Onze trip naar de states was in een vloek en een zucht voorbij gegaan want aangaf dat het een hele fijne vakantie was geweest.

Vertrek uit Philadelphia

Ons vervangend vliegtuig
Ik was nog op onze kamer maar kreeg een app van mijn vriendin dat zij in het restaurant zaten en dat er lunch voor ons alle vier besteld was dus ging ik naar beneden en nam plaats aan het tafeltje waar zij al zaten. Na niet al te lange tijd arriveerde het eten en aangezien er vier porties besteld waren en dit een echt Amerikaans restaurant was arriveerde er veel eten, heel veel eten. Iedereen deed goed zijn best maar er bleef best wel veel over en aangezien wij geen doggy bag wensten
ging dat terug de keuken in.

We moesten om twee uur het hotel verlaten dus we spraken op die tijd in de lobby af en ik ging naar de receptie voor de checkput en om een taxi te bestellen die ons terug naar het vliegveld zou brengen. Na een  niet al te lange rit kwamen we aan, gingen erg verder want zonder koffers  en met al boarding passen in het bezit hadden we alleen de douane en de TSA passeren. Daarna was het weer wachten tot het vertrek van onze vlucht waarbij nog wat souvenirs gekocht werden en tax free spullen gekocht werden maar eindelijk was het zover en konden we 24 uur na de oorspronkelijk geplande tijd aan boord van onze ingelaste vlucht gaan. 

donderdag 22 augustus 2024

Ontbijt

Het omtnijt

Na een goede nachtrust werden wij de volgende dag weer wakker en met een verkwikkende douche begon de dag goed. Aangezien alle kleren in de koffers op de luchthaven waren hadden we gisteren de kleren een geïmproviseerde schoonmaakbeurt gegeven en trokken we die vandaag weer aan. 

De app van American Airlines werd opgestart, de laatste controles werden gedaan dat de vlucht ook echt vertrok vandaag en we maakten onze boarding passen aan. Daarmee waren alle noodzakelijke details geregeld en gingen mijn vriendin en ik naar beneden om de ontbijt mogelijkheden te verkennen. In het hotel bleek een Chinees restaurant gevestigd te zijn. We namen plaats en kregen een ontbijt menu te zien waarvan de opties de standaard Amerikaanse waren van eieren, pannenkoeken en nog wat van dat soort dingen. We namen allebei een Amerikaans ontbijt met koffie en thee bestaande uit eieren waarbij de een bacon had en de ander worstjes. Geen top ontbijt maar goed eetbaar en de trek werd gestild.

De kinderen waren de omgeving wezen verkennen en hadden ontbeten bij een bagel shop in de nabijheid van het hotel en waren na nog wat rondlopen terug naar hun kamer gegaan want omdat we een late check out hadden hoefden we geen haast te maken.  

woensdag 21 augustus 2024

Sheraton university city Philadelphia

Prima hotel
Met de dringende zaken geregeld,  een nieuwe vlucht naar huis, voedsel in onze magen en een gereserveerde hotelkamer was onze eerste taak om die hotelkamer te vinden. Gelukkig hadden we geen koffers bij ons dus met alleen de handbagage gingen we op zoek naar de taxi standplaats van het vliegveld.

De bordjes brachten ons al snel naar een wachtrij met iemand die alles regelde en daar gaf ik aan dat we met zijn vieren een taxi wilden wat in Amerika een afwijking is, passagiers zitten op de achterbank en de bijrijder stoel is voor de troep van de chauffeur. Wij werden opzij gedirigeerd en vrij snel werd er een taxi naar ons toegestuurd waar we aan boord konden. Ik liet de email bevestiging met het adres van het hotel zien en onze chauffeur gaf aan dat te kennen en zette de wagen in beweging. Het beginstuk van de reis was over onbekend terrein maar op het einde herkende ik wat highlihts die ik in 2009 met de boys had bezocht.

We werden voor de deur afgezet en gelukkig was er een kort rijtje voor de balie dat al snel begon te groeien met andere vliegtuigpassagiers. Eenmaal aan de beurt gekomen toonde ik onze reserveringen vroeg om extra water en verzorgingspullen en een late check-out wat allemaal netjes door de receptioniste geregeld werd. Daarna vertrokken we naar onze kamers want het was zowel laat als een vermoeiende dag geweest.

De thuisreis Deel 3

Chaos
Het was een behoorlijke chaos op het vliegveld, tientallen vluchten waren vanwege de tropische storm gecanceld waaronder ook onze vlucht naar Amsterdam. Daarnaast was het inmiddels redelijk voorbij etenstijd en dus waren we allemaal hongerig en vermoeid, niet de beste toestand om je in te bevinden.

Mijn vriendin ging op speurtocht naar wat voedsel en de kids gingen in de rij bij de helpdesk van American Airlines staan waar ik me bij ze voegde. Die bleek net te sluiten want het was einde van de werkdag en iedereen moest naar de tweede helpdesk waar een gigantische rij stond.

Dat ging hem niet worden en met een hapje eten dankzij mijn vriendin voelde ik me al een stukje beter en ging op zoek naar een hotel in de buurt van het vliegveld. Maar ik was niet de enige en zeker niet de eerste dus alles in de buurt van het vliegveld had geen kamer meer over. Via de telefonische helplijn van het Sheraton wist ik een kamer te reserveren in downtown Philadelphia. 

Inmiddels was de automatisering van American Airlines ook flink op gang gekomen want ik vond in de app dat er een extra vlucht op de zondag was ingelast dat we daarheen overgeplaatst waren en of ik dat wilde accepteren. Onze stoelen waren geregeld en onze koffers zouden aan boord gebracht waren dus dat was al een zorg minder.

dinsdag 20 augustus 2024

De thuisreis Deel 2

Hangen op het vliegveld
Na een korte vlucht van ongeveer anderhalf uur landen we op Charlotte Douglas international airport waar we van boord gingen.  Aangezien we de vertrekhal niet verlieten hoefde we deze ronde de TSA niet te passeren en aangezien onze koffers door de luchtvaart maatschappij verhuisd werden hoefden we die ook niet mee te sjouwen. Veel was er op het vliegveld niet te beleven dus deden we de internationale luchthaven sporten hangen en wachten. Er werd wel wat gesnackt en gedronken maar veel te winkelen was er niet dus het was saais, heel erg saai.

Gelukkig hadden we door de vertraging van onze eerste vlucht een stuk minder overstaptijd dus dat was best wel gunstig maar dat werd teniet gedaan door het feit dat ook onze tweede vlucht vertraagd was, dingetje drie op onze thuisreis. Nu was ook dit geen enkel probleem want ook hier hadden we meer dag genoeg tijd om ook deze vertraging op te vangen. Tenslotte vertrokken we van Charlotte en de vlucht naar Philadelphia werd ingezet. Hier gebeurde dingetje nummer vier, het toestel kon niet landen vanwege een storm aan de oostkust en dat was wel een dingetje. De berichten vanuit de cockpit veranderden continu van we gaan ergens anders heen, we gaan tanken, we gaan landen wat we uiteindelijk dan ook deden. Toen begonnen de echte problemen want we mochten niet van boord, het toestel draaide ruim twee uur rondjes op de luchthaven voor we eindelijk bij een gate toegelaten werden en dat was wel een probleem.


De thuisreis Deel 1

Inchecken
Vandaag gingen we terug naar huis en dat was inclusief twee maal overstappen. Een maal had ook gekund maar dan moesten we om acht uur 's ochtends vliegen en nu om tien  uur/ tel daarbij op dat we op dezelfde tijd thuis aan zouden komen dus had ik gekozen voor twee maal overstappen.

De start was gewoon prima te noemen, wakker worden, een hapje eten op onze kamer en de koffers in de auto stoppen ging van een leien dakje. Uitchecken uit ons resort ging zelfs nog vlotter en omdat het zaterdag was ging de korte trip naar het vliegveld ook zonder problemen. De auto werd ingeleverd bij Thrifty, de Visitor toll pas werd in de automaat gestopt en vervolgens staken we de weg over naar het vliegveld.

Daar gebeurde het eerste dingetje, net zoals op Schiphol werd mijn electronisch boarden geweigerd vanwege de fout in mijn geboortemaand. Net zoals op Schiphol werden we naar een balie gedirigeerd en daar werd alles netjes in orde gemaakt, lieten we onze koffers achter en passeerden douane en TSA op weg naar de gates. Daar trad dingetje twee op, ons vliegtuig had vertraging maar ook dat was geen enkel probleem omdat we hele ruimte overstaptijden hadden en tenslotte was het zover we vertrokken voor het eerste gedeelte van de reis.

maandag 19 augustus 2024

Hooters

Wings!!!!!!!!
Onze laatste maaltijd in Amerika zou bij de plaatselijke vestiging van Hooters zijn. Net zoals mijn vriendin bij ons eerste bezoek jaren geleden had ook haar dochter bedenkingen bij deze keten maar haar vriendje wist haar te overtuigen om toch een bezoek te brengen aan deze keten.

We bestelden drankjes, bier en limonades, en een wijde variëteit aan eten  waar uiteraard chicken wings in zaten maar ook vegetarische opties, maar wat er absoluut niet in zat was een hamburger want ik was van plan om de calorieën laag te houden. Bij vertrek werd en nog een Hooters t shirt ingeslagen door de dochter van mijn vriendin die aardig was omgeslagen van "ik wil hier niet heen" tot "ik wil een Hooters t shirt hebben". Zo werd er op het einde van de vakantie toch nog een bezoek gebracht aam misschien wel de belangrijkste keten van Amerika.

Orlando premium outlets

Een willekeurige bezoekster
Na het bezoek aan het Kennedy space center werd er aangegeven dat een happy wife belangrijk is voor een good life, oftewel de dochter van mijn vriendin vertelde aan haar vriendje dat het de hoogste tijd was voor een tweede shopping actie en dus werden de schreden (en de auto) richting de Orlando premium outlets gericht.

Ter plekke aangekomen splitsten de twee stelletjes zich direct en werden er onafhankelijk van elkaar meerdere winkels bezocht waarbij ik waarschijnlijk het meest zeldzame item kocht dat er in Florida te vinden was, een sweater bij de Tommy Hilfiger winkel.

Dat was wel mijn onderdeel in de aankopen maar de anderen lieten zicht niet tegenhouden en na afloop van het bezoek was de kofferbak van onze auto goed gevuld met aankopen.

zondag 18 augustus 2024

Kennedy space center

Een Saturnus
Na een prima ontbijt was het de auto in want we gingen een bezoek brengen aan het Kennedy Space Center, een uurtje rijden van ons vandaan. We reden onze auto het grote en best wel volle parkeerterrein en liepen naar de ingang waar we onze kaartjes lieten zien en naar binnen gingen.

Als eerste kwamen voorbij het rakettenveld waar aardig wat raketten stond en daarna betraden wij het hoofdgebouw met meerder objecten en zelfs een ride die de kids uiteraard deden. Daarna was het met de bus over het terrein naar de grote hal waarbij we onderweg flink wat uitleg kregen over hoe alles werkte. Hier werden we eerst door een aantal zalen heengeleid met video's uit de Apolo tijd en commentaar van een van de launch directors van toen en daarna betraden we de hal zelf met onder andere een Saturnus raket. Meer dan de moeite waard en eigenlijk heb je minimaal een volle dag nodig om alles goed te kunnen zien maar wij haalden het maximale uit ons bezoek.

First watch

Aanrader
Vandaag hadden wij een stuk minder haast dan gisteren dus werd er absoluut niet vroeg opgestaan en gingen wij buiten de deur ontbijten. Onze keuze was op First watch gevallen, uiteraard een keten, want de reviews waren erg goed en zo te zien was het allemaal net een stukje gezonder dan de meeste Amerikaanse ontbijt restaurants.

Of het lekker was wisten we binnenkomst uiteraard niet maar populair was het wel want het was behoorlijk druk, wij kregen nog direct een tafeltje maar mensen na ons moesten zelfs wachten op een vrij tafeltje. Er was inderdaad een uitgebreide keuze waaronder verse sapjes met mooie namen als Purple Haze en een bijgaand mooi uiterlijk en nog veel mooier alles was diezelfde dag vers bereid. Het enige minpuntje dat ik had was dat ze geen cappuccino hadden maar standaard Amerikaanse koffie maar verder hadden we helemaal niets te klagen.

Universal studios Het diner

Stukken beter dan de lunch
 Toen we naar het park liepen was mijn blik al op de NVC sports grill en brew gevallen op CiyWalk en daar gingen wij dan ook heen om te dineren. We appten de kids waar we waren en dat ze welkom waren als ze trek hadden wat bevestigend beantwoord werd. Het menu was prima en dus bestelden wij alvast wijn en bier en kozen voor een brisket en een NY strip.met salade, groenten en frietjes erbij. 

De kids waren erg laat want zij waren vrienden uit Nederland in het pretprak tegen gekomen en dus was er voor hun alleen tijd om een voorgerecht te bestellen want onze bus vertrok stipt op tijd had onze chauffeuse ons verteld. Na de maaltijd was het dan ook terug naar de grote parkeerplaats waar we uiteraard te vroeg arriveerden en een tijdje konden wachten alvorens onze bus terug naar het resort opdook.

Universal studios De middag

Ook Doc Brown zagen we staan
Met vollere magen maakten we ons op voor de middag editie van ons dagje pretprak en gezien de motion sickness van mijn vriendin besloten we het een stuk rustiger aan te ga doen qua rides. Zeg maar meer van de kiddie rides en minder van de ruige rides en daarnaast gewoon wat van de shows te bezoeken

Zo zagen we een impromptu optreden .van Marilyn en de diamond bella's waar ook het publiek op aanwijzingen van de producer mee mochten doen en was het daarna tijd voor de animal acotes on location. Een show met honden, vogels, katten en zelfs varkens die allerlei trucs uithaalden, een gegarandeerd succes bij mijn vriendin. Daarna was het weer tijd voor een ride en dat werd de minst wilde van het hele park, E.T.

Onze volgende halte was het net geopende dreamworks land en toen we daar kwamen begon het te regenen en dan zoals het alleen in een tropisch klimaat kan. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam liepen wij de kindershow in want daar kon je binnen lekker zitten. Na afloop hoosde het nog steeds en wij en heel veel anderen bleven bij de showingang hangen tot het weer eindelijk weer wat normaler werd.

zaterdag 17 augustus 2024

Universal Studios de ochtend

Ready, set, go
Vanuit de CityWalk kun je zowel naar de Studios als de Islands of Adventures en onze schreden richtten zich dus naar de studios maar eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt bij de Universal wereldbol. Toen was het samen door de deuren van het park heen en het laatste wat we van de kids zagen was dat ze de rij van de Hollywood Rip Ride rockit in doken want de jeugd had een eigen tempo en eigen prioriteiten.

Wij gingen als eerste de Transformers ride in, die best wel leuk was maar waar mijn vrienidn lasy kreeg van motion sickness dus daarna was het even rustig aan doen en dat werd de stuntshow de Bourne stuntacular. Een goede show maar het was voor mij wel even wennen dat t.o.v. de shows van vroeger er nu heel veel door 3D technologie vervangen was waardoor je geen live neerstortende vliegtuigen (Waterwold) in 2001 meer had. Vervolgens was het weer tijd voor een ride en dat werd Men In Black Alien encounter waar we in ons karretje gezeten allemaal aliens moesten afknallen, mijn vriendin was daar trouwens een stuk beter in dan ik. En tenslotte werd de ochtend afgesloten met een echte (en dus niet al te beste) pretpark lunch bestaande uit cola en gefrituurde vis bij The frying dutchman.

Universal Bus stop en CityWalk

Opvallen deed ie
Het was vroeg opstaan want de bus vertrok om tien voor half negen en aangegeven was dat je er op tijd moest zijn want er werd niet gewacht op laatkomers. We liepen dus naar de voorkant waar een heel erg roze bus klaar stond om passagiers mee te nemen naar Universal studio´s (voor elk park was er een andere bus en een ander tijdstip). De bus was best wel vol dus wij hadden staanplaatsen voor een gelukkig vrij korte rit, ons resort lag heel erg centraal t.o.v. de attracties van Orlando.

Bij het park aangekomen gingen we een speciale parkeerplaats in waar nog veel meer shuttle bussen stopten om hun pretparkbezoekers uit te laden. Vandaar was het met een roltrap naar de centrale plaza van Universal waar we eerst door de security heen moesten voor we verder konden. Achter de security lag Universal city walk met zijn restaurants, hotels en cafés waar er eerst even bij de Starbucks gestopt werd alvorens richting park te gaan.

Bus reserveren

Extern geregeld
De terugweg naar ons resort duurde iets langer want er was een super car meet en greet op het winkelcentrum en rijen met luxe auto's stonden op het terrein en die moesten uitgebreid bewonderd en gefilmd worden. Daarna gingen we echter terug naar onze uitvalbasis waar de jeugd meteen richting pool verdween en ik me eens druk ging maken over het transport van morgen.

De volgende dag zouden we namelijk naar het pretpark gaan en ons resort had een shuttle bus service naar alle parken. Ik maakte gebruik van de QR code en kwam op de website van de Florida bus service waar ik een plek voor ons reserveerde op de vroege bus naar het park en de late bus terug naar het resort.

Trader Joe en Barnes & Noble

Dat was lang geleden
Na de maaltijd bij de Mac werden er twee wensen tegelijkertijd ingevuld in het avondprogramma. Mijn vriendin wilde heel graags eens kijken bij Trader Joe, een groene en onafhankelijke supermarktketen en haar dochter wilde een bezoek brengen aan Barnes & Noble, een boekenwinkel waar ik zelf ook heel vaak geweest was. Nu wilde het toeval (dat niet bestaat) beide een vestiging hadden op een winkelplein dus daar werd de auto dan ook naar toegestuurd.

Wij gingen dus naar Trader Joe toe en er was inderdaad een fors verschil met andere supermarkten. Er werden heel veel, met name Aziatische, spullen verkocht die de andere supermarkten niet hadden en we vulden ons wagentje daar dan ook mee. Vervolgens gingen wij ook naar de Barnes & Noble waar we nog een uurtje doorbrachten voor we klaar waren.

vrijdag 16 augustus 2024

De grootste McDonalds van de wereld

De pizza afdeling
Vanavond was mijn veto recht ingetrokken en werd er dus gegeten bij de grootste McDonalds in de wereld. Die lag in Orlando dus na de wedstrijd was het daar heen terugrijden wat prima lukte. Alleen het bereiken van de Mac was lastig want er stonden forse files in de straat waar de Mac gevestigd was, het was namelijk einde werkdag en dit was kennelijk een populaire weg de stad uit maar tenslotte lukte het om het terrein op te rijden.

Eenmaal binnengekomen was het echt een huge motherfucker met heel veel dingen op het menu die de normale Mac niet had. bestellen ging via een zuil en betalen uiteraard ook maar het eten werd aan ons tafeltje bezorgd en hoefden we niet zelf bij de balie te halen. Mijn vriendin was de enige die van de extra menu opties gebruik maakte en een pasta had de rest van ons had gewoon de standaard Mac menu opties.


The Tampa bay rays

Het overdekte stadion
Vandaag stond Amerika's favoriete vrijetijdsbesteding op[ het programma, honkbal. We gingen dan ook naar Tamp voor de Rays vs de Marlins. De weg naar het stadion was geen probleem maar de navigatie had wel een probleem met parking lot 2. Bij een stoplicht vroeg ik het dan ook aan een agent en die gaf aan dat ik hier rechtsaf moest en uiteraard stond ik links. Op zijn Amerikaans zei hij even wachten, liep naar de andere rij en hield iedereen tegen zodat ik probleemloos rechtsaf kon en de auto kwijt kon op lot twee.

Daarna was het naar het stadion en onze plekken opzoeken. Al gauw begon het volkslied en daarna de wedstrijd die "we" helaas verloren met 2-6 ondanks een 1-0 en 2-1 voorsprong maar het was in ieder geval leuk om naar te kijken. Tijdens de wedstrijd maakten eerst de oudjes een uitstapje voor hotdogs en cola en een aantal inning's later de jeugd. Na afloop schafte de dochter van mijn vriendin nog een caps van de Rays aan wat bewees dat ze een leuke middag had gehad.

BJ's brewhouse

Nog steeds lekker
We gingen met zijn drieën uit eten want mijn vriendin besloot in het appartement te blijven en van de Wal-Mart delicatessen te genieten. De kids hadden duidelijk het plan om elke fastfood keten in Amerika te bezoeken want er werd geïnformeerd of er een Wendy's in de buurt was maar ik had trek in echt eten en speelde de veto kaart uit.

We gingen dan ook naar BJ's brewhouse, een keten waar ik al eerder een bezoek aan gebracht had. Uiteraard limonades voor de kinderen en een van BJ's eigen gebrouwen biertjes voor mij met daarnaast Mozerella sticks, nachos en een salade vooraf en voor mij steak en de kids burgers want het mocht dan geen fastfood keten zijn burgers moesten er gegeten worden.

Na een prima maaltijd reden we op de terugweg nog even langs de Publix om onze voorraden aan te vullen en daarna terug naar het resort waar het zwembad inmiddels weer open was.

Floridays

Onze keuken
Na de inner geek verzadigd te hebben gingen we terug naar de stad waar de vakantie begonnen was, Orlando. Hier hadden we namelijk een appartement gehuurd in hetzelfde resort waar ik in 2011 ook al verbleven had.

Inchecken ging lekker vlot en we bleken een appartement te hebben op de zesde (en hoogste) verdieping van gebouw D. De auto werd voor de deur gezet en de koffers naar boven gebracht. Na een korte verkenning van het appartement (keuken, woonkamer, balkon, twee slaapkamers en twee badkamers) was het tijd voor het zwembad.

Dat werd een prima middag besteding totdat het zwembad gesloten werd omdat er slecht weer aan zou komen waardoor het te gevaarlijk zou zijn om in het zwembad te blijven. We gingen dus weer naar ons appartement waar er opgeruimd en gewassen (jawel ook een wasser en een droger behoorde tot de standaarduitrusting) werd.

donderdag 15 augustus 2024

ACME superstore

Top store
Onze enige stop vandaag was een comic winkel en dan niet zomaar een comic winkel maar een van de grootse van Florida. Ik was er al eerder geweest (in 2011) en wist dus wat ons te wachten stond maar de rest was onder de indruk van de grootte van de winkel en de massieve voorraad die zij hadden.

Aan het einde van de rit was ik de enige die iets gekocht had, een legion of super-heroes hardcover, maar bijna iedereen (mijn vriendin was de uitzondering) vond het een prima visite.

Road trip nummer drie

Picnic place
Vandaag was onze derde en laatste road trip van deze vakantie waarbij wij ons naar onze eindbestemming zouden begeven. We hadden absoluut geen haast omdat er maar een stop gepland was en dus werd er goed uitgeslapen. Het ontbijt werd niet in het hotel restaurant genuttigd want de Quality Inn blonk echt uit in slechte ontbijten maar op de kamer met de gisteren ingeslagen voorraden. Daarna was het check out uit het hotel, een stop bij het benzinestation om de auto ook van vers voedsel te voorzien en we waren klaar voor vertrek.

We reden niet meer over de turnpike dus dat betekende dat er weer ouderwetse rest area's waren met mooie picknick tafels en bij een van deze stopten wij dan ook om de benen te strekken en te genieten van onze lunch. Na een uurtje was het wek genoeg geweest en stapten wij de auto in voor het volgende deel van de road trip.

 

Vertoris pizza house

Prima pizza
Na de pier werd het een relaxte middag met een bezoek aan de Wal-Mart om voorraden in te slaan waarna we naar het hotel reden voor de namiddag. Qua voedsel was er een duidelijke voorkeur voor pizza dus terwijl de jeugd haar gebruikelijke middag en avond besteding invulde (het zwembad) ging ik digitaal op zoek naar een goede pizzeria. Dat bleek Vertoris te zijn, dat op de spreekwoordelijke steenworp afstand lag. Tegen etenstijd liepen we naar het zwembad en daar waren ruime tafeltjes aanwezig dus we besloten de pizza op te halen en die bij het zwembad te gaan nuttigen.

We gingen met de auto maar we hadden ook gewoon de weg over kunnen steken, toch wel een uitdaging in Amerika, want de pizzeria lag echt aan de overkant van het hotel. Er werden drie pizza's en een pasta besteld en even over het winkelcentrum heengelopen terwijl alles bereid werd. Daarna weer diezelfde mega afstand terug naar het hotel waar we een tafeltje aan het zwembad inrichten met het eten van de pizzeria en de drankjes van de Walmart. 

 

Anna Maria city pier

Nice view
Na ons stukje cultuur was het tijd voor zo'n ander Amerikaans icoon, een pier. We reden dus naar Anna Maria waar een bezoek aan de pier gepland stond.

Anna Maria bleek een klein dorpje aan het water te zijn dat voornamelijk uit stranden bestond en waar het aantal toeristen hoog was. Onze navigatie, deze vakantie gewoon Waze en geen maand abonnement op TomTom, bracht ons probleemloos naar onze bestemming waar we, tot mijn grote verrassing, gratis konden parkeren, iets heel anders dan Fort Lauderdale.

De pier was niet al te groot maar er was een restaurantje dat ook visbenodigdheden verkocht en er waren tafeltjes en vissersplekken. We bestelden wat te drinken en genoten van een stukje rust in het hectische vakantie leven.

woensdag 14 augustus 2024

Manatee vilage historical park

De school inclusief leerling
Na het ontbijt was het tijd voor een stukje historie d.m.v. een bezoek aan het Manitee village historical park. Hier waren, op een niet al te groot terrein, diverse historische gebouwen neergezet uit de periode 1840-1918. Slechts een gebouw had hier altijd gestaan, de rest was van diverse plekken uit de omgeving hierheen verhuisd. De general store was het originele gebouw en daarnaast waren diverse soorten gebouwen neergezet zoals een kerk, een rechtbank, een schoolgebouw en uiteraard een pionierswoning. Verder waren alle gebouwen gevuld met meubilair en andere dingen uit die tijd, was er een locomotief en waren er diverse tentoonstellingen.

Dit alles werd ons uitgelegd door de vrijwilligster die de general store bemande waarna wij gebouwen en terreinen gingen verkennen. Ook nu waren er weer wat regenbuien waardoor wij wat langer in sommige gebouwen bleven alvorens het weer droog genoeg was om verder te wandelen. Kortom een leuk uitstapje voor de ochtend en de mogelijkheid om afscheid te nemen van de ontbijt calorieën. 

Palm avenue deli

Aanrader
Vandaag gingen we uiteraard naar het restaurant dat onze Rotterdamse Amerikaan getipt had om te ontbijten en de Pal avenue deli bleek een mooie en grote deli te zijn in jaren vijftig stijl met bijpassende posters en muziek dus qua uiterlijk zag het er top uit en ook de kaart bleek prima te zijn met echte koffie (eindelijk), mooie bagels en eiergerechten. Het werd tenslotte twee maal cappuccino, iced latte en blueberry tea als drankjes en bagels met zalm en makreel, pancakes met veel stroop en avocado toast.

Toen de tafel volgeladen werd bleek het eten ook nog eens een keertje mooi gepresenteerd te zijn met vooral de bagels en alles wat je er op kon doen. Toen werd het heel stil want iedereen was druk met hapjes en drankjes en zeer voldaan, zowel door hoeveelheid als kwaliteit stapten we tenslotte van tafel. Met voorsprong het beste ontbijt van de vakantie tot nu toe. 

Mattison's city grill

Geen aanrader
Na de prima maaltijd verlieten we het restaurant en deze keer gingen we niet direct terug naar het hotel maar besloten nog wat te gaan drinken. Meteen om de hoek van ons restaurant zat een combinatie van restaurant en bar met een heel groot terras waar een duo muziek maakte. We betraden dan ook het terras, zochten een tafeltje uit en bestelden drankjes (water, mojito en twee fris) bij de bediening. Toen we om ons heen keken bleek de gemiddelde leeftijd van zowel artiesten als publiek behoiorlijk hoog te liggen en ook de muziek was niet helemaal ons ding. Lang zouden we niet blijven besloten we dan ook. 

Er werden echter twee mojito's gebracht met de uitleg dat het een foutje van de barkeepster was en dat die tweede niet op de rekening zou staan. De kids namen dan ook stiekem een slokje van de tweede maar onze serveerster vroeg of ze of legal age waren en nam het drankje dan ook weer weg toen het antwoord nee was. Wij bleven echter wat langer zitten dan verwacht want het was fors gaan regenen en het terras was dan wel overdekt maar de weg naar de auto was dat niet. Toen de regen begon te minderen betaalde ik dan ook de rekening en vertrokken we naar de auto.

Namo Ikazaya

Aanrader
Tijdens de zwenbad sessie waren er keuzes gemaakt en die hielden in dat we vandaag Ramen gingen eten. Na even zoeken kwam dit restaurant naar voren als een uitstekende optie en dus werd dat onze bestemming. Met een ritje van nog geen vijftien minuten waren we ter plekke maar aangezien dit de hoofdstraat van Sarasota was moesten we even zoeken naar een parkeerplek omdat het restaurant geen eigen terrein had.

Eenmaal geparkeerd gingen we naar binnen in wat een hip tentje bleek te zijn en waar we door de bediening hartelijk verwelkomd werden. Het werd drie maal Ramen waarbij ik de mijne door de serveerster liet uiitkiezen en een maal terayaki en bao. Tijdens het eten werden we benaderd door een Amerikaan aan een ander tafeltje met de vraag of we toevallig Nederlands spraken. Het bleek dat hij drie jaar in Nederland had gewerkt en Nederlands nog goed verstond en redelijk sprak. Uiteraard vroegen wij hem om tips voor de volgende dag en één daarvan was een hele goede ontbijtplek voor de volgende dag.

dinsdag 13 augustus 2024

The end of the road

Deze was iets beter dan de eerste

Het was tijd om verder te gaan en onze eindbestemming was ons derde hotel van deze vakantie. Het was een tocht van ruim tweeneneenhalf uur die we ongeveer halverwege ondervraken voor een stop. Er was niet al te veel in Punta Gorda maar men beschikte over een erg grote 7-11 waar drinken, ijsjes en andere dingen aangeschaft werden om zowel onderweg als op de hotelkamer te kunnen veroberen.

Na het tweede uur rijden kwamen we bij ons nieuwe hotel aan, wederom een Quality inn, waar we kamers naast elkaar en vlak bij het zwembad kregen. De jeugd was daar zeer over te spraken en lag al met een vloek en een zucht in het zwembad terwijl wij ons installeerden in de kamers en even lekker uitrusten van de trip hier naar toe.

Captain Jack

Fantastisch

Daarna was het tijd om terug te keren naar Captain Jack en onze tour te gaan maken. Wij vertrokken van Pier B waar een afdek met zitjes was gecreëerd om nog enigszins beschut te zijn tegen de volle zon. Na een kwartiertje werd onze boot omgeroepen en liepen wij naar het vertrekpunt waar we kennis maakten met onze kapitein. Zij bracht ons naar onze boot waar slechts plek was voor zes passagiers, dus een bijna privé tour i.p.v. een mega toeristenboot. We kregen twee weg headsets zodat we ondanks alle herrie van de aitrboat toch met onze kapitein konden praten en naar haar konden luisteren. We bleken toch een volle boot te hebben want er kwam nog een stel aan boord, en hoe groot is het toeval, dat waren ook Nederlanders.

De start was wat saai in kalm tempo gingen we op zoek naar een gator maar die was niet meer terug te vinden en verder dan een collectie vogels kwamen we dan ook niet. Maar daarna begon het feest, in hoog tempo nam onze kapitein ons mee door de smalle mangrove tunnels. We maakten diverse bumps over boeggolven van andere boten, maakten scherpe bochten en er werd ook nog eens fors geremd en haakse bochten gemaakt. One boat ride straight out of hell!!!!!!!!!!!!!

Right choice

Hoogtepunt

Op korte afstand van het Island café lag Captain Jack waar we onze aitboat tour gingen doen. Het bleek dat niet iedereen zijn waiver online had ondertekend maar daar stonden ter plekke iPad's voor klaar zodat ik al gauw onze fysieke kaartjes in handen had. We waren echter stukken vroeger dan onze gereserveerde tijd en op mijn vraag of we eerder konden vertrekken werd helaas negatief geantwoord. We konden wel over de boardwalk een stukje de Everglades verkennen maar gezien de hoge temperaturen zag niemand dat zitten.

We verkenden daarom het dorp wat verder met de auto maar dat was niet al te veel. Everglades city kent slechts 350 inwoners en die werken allemaal in de toeristen industrie. Werkelijk de enige plek van enige interesse was de supermarkt en dus werd daar een bezoek aan gebracht om wat voorraden en plaatselijke producten in te slaan.

Island café

Gator burger
Zo kwamen wij dan aan bij de belangrijkste stop van de dag, Everglades city, waar wij een tour hadden geboekt bij Captain Jack. Maar eerst moest er gelunched worden en daar was het Island café voor geselecteerd. We parkeerden de auto en betraden het best wel drukke restaurant waar we vlot een tafeltje, de kaart en draakjes kregen van onze ober. De keuze van de mannen was heel erg snel gemaakt want Amerika is hamburger en de Everglades is alligator dus de gator burger die op het menu stond was dan ook een meer dan logische keuze. De dames deden er iets langer over maar ook zij bepaalden hun keuze en na het opnemen van de bestelling duurde het best wel even voor het eten arriveerde. Het was zeker niet slecht maar de gator burger haalde het niet bij een koeienburger dus dat is waarschijnlijk een eenmalige ervaring geweest.

Waar het best wel even wachten was op het eten was het wachten op de rekening helemaal een gebed zonder einde en tenslotte ging ik maar naar de kassa om zelf af te rekenen. Heel on Amerikaans waren er geen excuses voor het wachten maar werd het bedrag op de kassa aangeslagen en na betalen konden wij vertrekken. Decor leuk, eten prima maar service een aanfluiting
, wij komen niet meer terug.

maandag 12 augustus 2024

Road trip number two

Tourist trap
Onze road trip ging via de Tamiami trail dwars door de Everglades heen en er stonden meerdere tussenstops op het programma. De eerste was het Miccosukee Indian Village maar dat bleek alleen een combinatie van tourist trap en souvenir winkel te zijn dus daar waren we snel weer weg.

Onze tweede stop was al een stuk leuker, een natuur reservaat in de Everglades met boardwalk, souvenir winkel en wandelroute. In de souvenirshop kocht de dochter van mijn vriendin een souvenir voor haar vader en op de boardwalk zegen we onze eerste (en maar later bleek enige) alligator.

Onze derde en laatste tussenstop hebben we niet eens gezien want dat was een visite aan het kleinste post office van de US of A en dat was zo klein dat we het niet eens gezien hebben.


Dagstart

Tanken
Vandaag stond onze tweede road trip op het programma en dat betekende dat zowel mens als machine voorbereid moesten worden. Voor het mensgedeelte werd een bezoek aan de dichtstbijzijnde 7-eleven gebracht waar de koelbox gevuld werd met water fris en eten.

Aan de overkant van de weg was een pomp waar de auto weer volledig vol getankt werd zodat ook die de dag probleemloos kon volstaan. Ready, set go!

zondag 11 augustus 2024

De bubba gum shrimp company

Erg lekker
Binnen de minuut na het verlaten van de auto betraden we de Bubba Gump shrimp company waar we een tafeltje kregen en een serveerster ons de kaart gaf en onze drankjes opnam. Het decor was helemaal in de stijl van die periode in de Forest Gump film, gerechten en drankjes hadden namen die je uit de film kende en er was zelf een bordje dat Run Forrest run toonde maar op Stop Forest stop gezet kon worden om de bediening naar je tafel te brengen.

Uiteraard werd er weer nieuw bier en nieuwe limonades besteld en voor het eten had ik mijn zinnen gezet op een shrimp po boy. Dit was vroeger een gerecht voor de arme mensen in de garnalen gebieden maar dit broodje met gefrituurde garnalen en friet was tot een ware delicatesse uitgegroeid en iedereen was het er over eens dat ik waarschijnlijk de beste keuze had gemaakt. Daarna was er nog een key lime pie voor de jeugd waar ze behoorlijk van genoten en het was tijd om terug te keren naar het hotel want er moest nog gezwommen worden.

Parkeren

Makkelijk
´s avonds gingen we met zijn drieën uit eten, mijn vriendin besloot in het hotel achter te blijven. Ons gekozen restaurant zat aan het strand van Fort Lauderdale en was een half uurtje rijden van het hotel verwijderd.

Op het laatste stuk van de rit werd het behoorlijk druk en ook parkeerplaatsen waren best wel zeldzaam te noemen tot we op werkelijk een steenworp van onze bestemming opeens een plekje vonden. Alleen betalen was even een issue want de stad maakte gebruik van een app en niet van meters. Deze werd echter ter plekke gedownload, geïnstalleerd en in gebruik genomen waarna we de auto verlieten.

Lunch

Echt Amerikaans
Tijdens het shoppen werd er op een gegeven ogenblik geappt of iedereen zin had in de lunch en dus spraken we af om elkaar te ontmoeten bij de Cheesecake factory om even rust te nemen van het winkelen en de inwendige mens te versterken. Eenmaal aan ons tafeltje gezeten werden de aankopen geïnspecteerd en bewonderd nadat we ons eten besteld hadden.

Dat eten bestond uit twee maal een burger, een echte en een plantaardige, een pasta met garnalen en voor mij een spicy tuna die uiteraard een stuk minder spicy was dan gehoopt. Als drinken hadden wij uiteraard cola en bier en waar ik er een sport van maakte om elke keer ander (en plaatselijk) bier te bestellen maakte de jeugd er een sport van om elke keer andere limonades te bestellen waarbij deze keer de kleuren in het glas. erg mooi bij de naamgeving paste. De cheesecake factory verlaten zonder cheesecake kan eigenlijk niet maar door de volle magen besloten de andere drie een stuk cheesecake te delen en dan nog hadden ze moeite om die weg te werken.

zaterdag 10 augustus 2024

Sawgrass mills

Onze auto op de parkeerplek
Een voordeel van het aangepaste programma was dat we ons hotel uitgezocht hadden op de nabijheid van de nabijheid van de laatste stop van de vorige dag. Dat betekende dat het slechts tien minuten rijden was van ons hotel naar Sawgrass mills en we dus behoorlijk vroeg aan de shopping dag van de vakantie konden beginnen.

Jeugd en ouderdom splitsten zich uiteraard op en de aanval op de mega mall werd ingezet. Wij bezochten favorieten als Tommy Hillfiger, Tommy Bahama en uiteraard de GAP maar ook een bezoek aan de Sephora werd niet ontweken.

De jeugd bleek zich behalve op de kleding en verzorging ook op de elektronica gestort te hebben want er werd vol trots een Go pro getoond als grote aankoop.

vrijdag 9 augustus 2024

Weer de auto

Het wordt een gewoonte
De ochtend begon met een ontbijt, stukken beter dan bij ons eerste hotel maar toch minder dan we van een Hyatt house gewende waren. Daarna deden we hetzelfde wat we gisteren gedaan hadden we belden wederom met Thrify.

In onze nieuwe auto waren wat oranje lampjes gaan branden en het boekje zei daarover dat we beter een dealer konden opzoeken. De dame aan de telefoon stelde wat vragen over het gedrag van de auto en na mijn antwoord dat het enige probleem het brandende lampjes was kreeg ik de optie om wederom een nieuwe auto te krijgen of deze te houden. Aangezien ik het een veel fijnere auto vond dan onze vorige koos ik er dan ook voor om deze te houden na de verzekering dat ik niet verantwoordelijk was voor een eventuele schade omdat ik de problemen gemeld had bij de verhuurder.

donderdag 8 augustus 2024

Chipotle

Niet slecht
Het restaurant van vanavond was door de kids uitgezocht want zij hadden veel gehoord over de Chipotle en wilden met eigen ogen zien, en met eigen mond proeven, wat de Chipotle nu precies was.

Bij binnenkomst bleek er aardig wat overeenkomst met de Subway te bestaan want ook hier moest je door de lijn heen waar je bij elk halte iets aan je maaltijd toevoegde. Stap 1 was de buitenkant (taco, burrito etc.), stap 2 de vulling (kip, vegetarisch etc.) en stap 3 waren de extraatjes zoals soort saus guacamole etc. etc. Daarna kon je nog een drankje uitkiezen en tenslotte kon je kiezen om het eten mee te nemen of ter plekke op te eten. Dat laatste deden wij en ik moet zeggen dat het prima smaakte met een prijsniveau van de bekende hamburgerketens. Kortom een eenvoudige doch voedzame maaltijd voor een prima prijs, aanrader dus!

woensdag 7 augustus 2024

Hyatt place

Your home away from home
Het tweede onderdeel van vandaag, de outlet, werd naar de volgende dag verplaatst aangezien het veel later was dan we oorspronkelijke gepland hadden. Daarom werd de weg naar het hotel ingezet maar datzelfde late tijdstip zorgde ervoor dat we in een flinke file terecht kwamen.

Ons Hyatt place zag er, zoals verwacht, stukken beter uit dan ons eerste hotel en we gingen dan ook naar onze kamers waarna de jeugd besloot om gebruik te maken van het zwembad voordat we gingen eten.