dinsdag 7 januari 2020

Sukhothai Thanee

Heel erg lekker
Er was een nieuw Thais restaurant geopend in Amsterdam en via de tamtam hadden wij gehoord dat we daar zeker een keer moesten gaan eten. We reserveerden dan ook een tafeltje en arriveerden om zeven uur in de noorderstraat waar het restaurant gevestigd was.

De zaak bleek erg mooi aangekleed te zijn, vele malen beter dan de meeste Thaise restaurants en was voorzien van een mooie open keuken waar drie koks aan het werk waren. Onder het genot van een fles Riesling bestudeerden de kaart die ook heel anders was dan de meeste Thaise restaurants. Het concept was een gedeeld voorgerecht met twee, drie of vier hoofdgerechten voor een vaste prijs/ En behalve dat waren de meeste gerechten ook nog eens heel anders dan de standaard Thaise kost dus het kiezen werd niet makkelijk. Ons voorgerecht werd een eiercrêpe gevuld met kip en garnalen, een specialiteit van de chef die perfect smaakte. Ons eerste hoofdgerecht was een gele curry van kreeft met peperblad, daarnaast een wok gerecht van gestoofd rundvlees en om het af te ronden nog een rundvlees gerecht in rode curry. Aangezien mijn vriendin niet zo'n grote eter is at ik eigenlijk te veel maar het was allemaal gewoon verschrikkelijk lekker, echt top/ Als dessert werd het mijn gebruikelijke dubbele espresso en voor haar een combinatie van de sticky rice met mango vergezeld van wat ijs want dat moet er wel bij vind zij. Wij vonden het top en gaan er binnenkort met vrienden heen want dit restaurant verdient het om een wereldsucces te worden, zo goed is het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten