vrijdag 27 december 2019

Oshima

Sake
Mijn vriendin had een mooie plek gevonden om mijn verjaardag te vieren, restaurant Oshima in Amsterdam zuid. Het restaurant was pas iets meer dan een maand open en de chef en gastvrouw waren een Japans echtpaar van 72 die na een aantal jaren gepensioneerd te zijn geweest besloten hadden om toch weer aan de slag te gaan. Er waren ook nogal wat voorwaarden aan het diner verbonden, zo kon je alleen een email sturen met het verzoek om te reserveren, begon de maaltijd om 19:00 en was het een Omakase diner, oftewel de chef bepaalt wat er op je bord komt. Nu had ik daar alle vertrouwen in want de chef was Akira Oshima, die tot zijn pensionering de scepter zwaaide over beide Japanse restaurants in het Okura waar hij elk jaar een Michelin ster voor kreeg,

Eenmaal aangekomen in het stijlvol aangeklede restaurantje (24 couverts) bleek het echtpaar geassisteerd te worden door twee mannen, een in de keuken en een in de bediening. We begonnen met water en sake, die halverwege door Japans bier en witte en rode wijn werd vervangen en gingen eens goed zitten voor de zeven gangen die zouden gaan komen. Het was een klassieke Japanse maaltijd met een amuse, sushi, sashimi, tempura, vis, (de dames kregen een filet, de heren een complete rode mul die zij zelf uit elkaar mochten halen), vlees en een dessert. Alles was werkelijk uitstekend maar een paar gerechten sprongen daar zelfs nog boven uit, zo was de eend die bij de sushi kwam, de blauwvin tonijn bij de sashimi en het Schotse rund op zijn Japans bereid de top drie wat ons betreft maar wellicht maken andere mensen andere keuzes. Na afloop kregen wij, net zoals alle andere gaste, nog een hand van de chef en zijn vrouw om het af te maken. Als je van Japans eten houdt dan staat je maar één ding te doen, een email sturen naar Oshima om een reservering te maken, wij zijn ontzettend blij dat we het gedaan hebben en geven de zaak dan ook een hele dikke tien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten