zondag 22 december 2019

Le thai

Mooie zaak
Eigenlijk is het vaste prik als wij in Antwerpen zijn, we gaan eten in het restaurant Le Thai van een vriendin van ons en ook deze keer was het hetzelfde recept als altijd en wel voor het diner.

We waren nu echter met zijn vieren en een van die vier was zelf kok in een Thais restaurant dus hij besloot om een handje te helpen in de keuken waar hij speciaal voor ons Tom Yam Kai maakte, een pittige zure kippensoep die een joop westerlingen niet zo lekker vinden maar waar ik van smulde. Dat plus het feit dat ik meeat van alles wat er op tafel stond (som tam, rijst, gefrituurde kippenvleugels, pad krapau moo en nog wat andere lekkere dingetjes deed hem uitroepen dat ik een erg makkelijke eter was want heel vaak moest er voor Thai en Farang (buitenlanders) anders gekookt worden en dat was bij mij absoluut niet het geval.

Ter wijl we nog wat zaten na te tafelen met koffie en thee kroop het bloed waar het niet gaan kon en stond onze kok in de keuken te assisteren om een handje te helpen want het was aardig druk geworden in het restaurant. Tenslotte gooide hij echter het schort in een hoek en verlieten we Le Thai om weer naar huis te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten