dinsdag 31 december 2019

De pieper

Prima balletje
Zaterdag moest mijn vriendin bij een salon zijn bij het Leidseplein en ik was met haar meegegaan met het idee na afloop nog wat te gaan drinken. Eenmaal bij de salon aangekomen stuurde ik een appje naar een goede vriend of hij ook zin had om wat te komen drinken en na een bevestigende antwoord besloten we af te spreken bij een van de kroegen op het Leidseplein.

Dat bleek Reynders te worden waar hij al achter een biertje zat en ons waarschuwde dat men hier traag was, erg traag. Dat bleek wel want ook onze drankjes duurden een eeuwigheid en we besloten dan ook geen tweede rondje te bestellen maar te gaan verkassen. Ook dat ging niet echt vlot want ook op de rekening konden we een eeuwigheid wachten maar uiteindelijk mochten we betalen en verlieten meteen het etablissement. Onze tip: Kom hier niet!

Verder bleken alle kroegen op het plein waar we keken te goed gevuld te zijn dus we liepen richting Prinsengracht waar we in de pieper nog wel een plekje vonden. De vlotte bediening bracht ons bier en cola light maar helaas, bitterballen had men niet. We gingen dus maar voor een balletje en die arriveerde in de jus met Amsterdamse uien en schijfjes augurk en smaakte prima. Na een tweede rondje, inclusief tweede balletje, was het tijd om naar huis te gaan, het laatste cafébezoek van 2019 zat erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten