donderdag 14 december 2017

Oesters

Druk bezig
Via via konden wij wat goede vis bestellen voor een prikkie. Goed zowel als in soort (zalm, tonijn, oesters) als in kwaliteit want dit spul ging rechtstreeks van de afslag naar sterrenrestaurants als bord'eau.

Zo hadden we dus drie kilo zalm van de beste kwaliteit en een doos fines de claire oesters in de ijskast staan en dat moest uiteraard op tafel komen, de oesters voorop want die kunnen de vriezer niet in. Probleem was dat wij geen oestermes hadden dat er in de buurt geen een te krijgen was, wel via webwinkels maar dat betekende morgen leveren en dat was te laat in combinatie met vandaag eten. Het bleek echter met een stevig mes ook prima te lukken en al gauw stond er een schaal oesters, sla, limoen, diverse sauzen en noedels op tafel vergezeld van een heerlijke witte wijn en was het genieten van het werk van de chef kok. Het was een voortreffelijke maaltijd en ik kijk er al naar uit wanneer de zalm op tafel komt want gezien de kwaliteit van de oesters moet die ook top zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten