zaterdag 11 juli 2015

&samhoud food

De tomaat speelt een hoofdrol
Een tijdje terug hoorde ik dat Moseik Roth voedsel voor Albert Heijn ging creëren. Moshik is een twee sterren Michelin chef en uiteraard was ik erg geïnteresseerd in wat hij ging brengen. Het bleek dat hij een vijftal vegetarische gerechten had ontworpen voor de supermarkt. Ze zijn niet echt goedkoop met een prijs van €6 maar ook niet al te duur dus heb ik inmiddels de eerste twee van de vijf geprobeerd, de lasagne en de couscous.

Beide gerechten hebben het vlees vervangen door tomatengehakt en het bevat uiteraard alleen natuurlijke ingrediënten. (Dit geldt trouwens voor alle vijf de gerechten die Moshik heeft gemaakt.) Ik moet zeggen dat ik de lasagne verrukkelijk vond en de couscous wat minder (dat kan wel kloppen want ik ben nooit een fan van couscous geweest). Ik kan in ieder geval mededelen dat na deze twee de lasagne vaker op tafel gaat komen en dat ik de ander drie, de tomatenburger, de andijviestamppot en de groene curry, ook een keer ga uitproberen. Op hun website kun je lezen wat de gerechten allemaal inhouden en doe jezelf een plezier, probeer er een van.

1 opmerking:

  1. Ik heb bij &Samhout Places gegeten. Veel te veel over the top, veel te veel geëxperimenteer, veel en veel te duur (300 Euro voor Kobe rund en een sommelier die bijna boos werd toen we een fles wijn bestelden van onder de 100 Euro) en, misschien nog wel het ergste, veel te veel zelf ingenomen. De chef heeft een grote mond dat hij alle klanten die minder dan een 9 geven voor zijn eten zelf gaat benaderen om te vragen wat er beter kan, maar die moeite heeft hij nooit genomen.

    Het restaurant was bijna een kerk die aan Roth gewijd was, met de bediening die voor gingen in de verering van de chef. Ik heb me de hele avond zitten ergeren. Alleen daarom zal ik nooit iets meer van deze man proberen. Kansloze gast.....is meer uit op geld uit je zak kloppen dan dat je als gast een leuke avond hebt.

    BeantwoordenVerwijderen