zaterdag 17 januari 2015

Applause

Secundo
Vrijdag was het weer tijd om ouderwets uit eten te gaan in Haarlem. We starten de avond met een glas Chardonay en garnalenkroketjes bij La plume aan de grote markt en toen liepen we naar Applause. Dat viel nog tegen want we maakten een rondje over de hele grote markt voor we het restaurant gevonden hadden maar het lukte uiteindelijk toch.

Applause bleek een klassiek Italiaans restaurant (met Nederlandse bediening) te zijn in een niet al te groot klassiek ingericht pand. Na bestuderen van de kaart vroegen wij aan de, uiterst kundige en vriendelijke bediening of de pasta's hier op zijn Italiaans een primi waren of op zijn Nederlands een hoofdgerecht. Zoals verwacht was men op zijn Italiaans begonnen maar de Nederlanders verwachten nu eenmaal pasta als een hoofdgerecht dus men had zich aangepast. Uiteraard konden wij de gerechten wel als primi krijgen indien wij dat wensten.
Primi

We maakten dus een keuze uit een gedeelde antipasta voor twee, de affetati mist (gemengd plateau met vleeswaren), waarna ik een spaghetti (de putanesca) en een saltimbocca alla Romana bestelde, een mooie klassieker uit de Italiaanse keuken. Dit alles begeleid door een van de prima rode Italiaanse huiswijnen (er werden acht verschillende wijnen per glas geschonken) en we waren er klaar voor. Als eerste kwam er uiteraard brood met olijven en een prima olijfolie op tafel en daarna werden de gangen in een prettig tempo opgediend. Ik kon werkelijk geen wanklank ontdekken en heb ontzetten van alle gerechten genoten. Na afloop had ik, uiteraard geen behoefte aan een dessert zodat ik met beperkte tot een dopio (een dubbele espresso) om de maaltijd mee af te sluiten. Ik kan iedereen dan ook Applause van harte aanbevelen maar reserveer wel als je hier wilt gaan eten. De zaak is niet al te groot en zat helemaal vol toen wij er waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten