dinsdag 26 februari 2013

Werk herinneringen 6: The ducktrail

De deelnemers in de eenden garage
In 2004 organiseerde de PV van mijn werk een van de leukste uitjes die die zij ooit hadden verzonnen en eigenlijk is die, wat mij betreft, nog steeds niet overtroffen. Het ging hier om de ducktrail, een tocht door het Zaanse landschap in oude eendjes.

Het verzamelpunt was in Wormer in de eenden garage waar wij in teams van vier personen per eend verdeeld werden. Het bleek om een rally met proeven onderweg te gaan en we kregen uitleg, een doos met rantsoenen en een fotoboek uitgereikt voor de start. Het bleek dat we de route op aanwijzing van de foto's moesten rijden en onderweg de inhoud van de doos nodig zouden hebben. Daarnaast waren er proeven tijdens diverse tussenstops en de winnaar zou bepaald worden op basis van de score bij de proeven en de snelste tijd.

Na deze korte instructie en uitleg over de eend verlieten we de garage om aan de toertocht te beginnen en het was fun van begin tot eind. Met de eenden scheuren over de smalle paadjes van het Zaanse gebied en via de erg krappe pont (daar waren dus de muntjes in de rantsoenen doos voor) de Saen oversteken. Verder proeven als geblinddoekt inparkeren, het duwen van de eend  en bezoekjes aan een molen maakte het geheel tot een fantastische middag. Na afloop reden we in colonne naar een restaurant waar de maaltijd klaar stond en de dagprijs aan de overwinnaars uitgereikt werd. Het was een topdag eerste klasse een iets dat de PV nog steeds niet heeft weten te overtreffen. Ik kijk dan ook nog steeds met heel veel plezier naar de ducktrail terug en kan iedereen aanraden om dit een keer te gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten