zaterdag 2 februari 2013

Grand café Valerius

De dorade
Vrijdagavond ging ik, zoals wel vaker de afgelopen maanden, met een oud collega een avondje weg. Die avondjes bestaan dan uit een etentje en een bioscoopje ergens in de omgeving. Deze keer hadden we bij hem thuis in Velserbroek afgesproken en daar reed ik dan ook heen.

Gezamenlijk stapten we in zijn auto en reden twee dorpen verder naar Driehuis waas het restaurant bleek te liggen. Dit restaurant was grand café Valerius, een eetcafé dat vroeger van Heinz Stuy, keeper van Ajax was geweest.

Het was er rustig en dat betekende dat alles lekker vlot liep. Na bestuderen van de kaart ging mijn ex-collega voor de slibtongetjes en ik besloot voor de dagspecial, een dorade filet met witlof en nog het e.e.a. te gaan. Het eten arriveerde en, zoals beloofd, smaakte meer dan prima. Het werd een tijdje dan ook erg stil terwijl wij druk bezig waren de borden leeg te maken. Daarna was het nog een dessert voor beiden maar tot koffie kwam het niet meer. Zijn vrouw stuurde namelijk een berichtje of hij thuis nog even de recorder kon aanzetten om een programma voor hem op te nemen. Aangezien we nog genoeg tijd hadden voor de film zou beginnen stapten we weer in de aito en reden terug naar zijn huis alwaar de video aangezet werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten